Kulturkullerbyttan – vår barnkulturserie för de allra yngsta!

Kulturkullerbyttan är en serie barn- och familjeföreställningar för de allra yngsta som arrangeras i samarbete mellan Simrishamns kommun, Simrishamns Riksteaterförening och Musik i Syd. Många föreställningar har fri entré, annars är biljettpriset 50 SEK och säljs på Bokvaruhuset i Simrishamn, telefon 0414-102 50 (Scenpass Sverige gäller för alla dessa arrangemang). Förköp även vid entrén en timme innan föreställning.

Kulturkullerbyttan våren 2020


Lördag 8/2 kl. 14, Kulturkullerbyttan på Kulturhuset Valfisken:
Bulan och Fisen med Teatertropos

Hedvig har alltid en bula i pannan. Hon är en livlig unge som inte kan sitta still. Melesio däremot gillar lugn och ro. Han tycker inte om för mycket rörelse och ljud och blir ofta rädd. Hedvig och Melesio möts på lekplatsen och föräldrarna tycker att de ska leka med varandra. Men de passar inte ihop. Men det förstår inte föräldrarna. Istället berättar Hedvigs pappa och Melesios mamma att de ska gifta sig och bo ihop. Hedvig och Melesio kommer att bli som syskon och få dela rum.

Ålder: Familjeföreställning från 4 år. Speltid: Cirka 35 minuter. Arrangör: Simrishamns Riksteaterförening i samarbete med Kulturkullerbyttan i Simrishamns kommun. Biljetter: 50 SEK, Bokvaruhuset i Simrishamn, telefon 0414-102 50 (Scenpass Sverige gäller för alla dessa arrangemang). Förköp även vid entrén en timme innan föreställning.


Torsdag 27/2 kl. 10, Kulturkullerbyttan på Simrishamns bibliotek:
Ulrikas smålåtar med Ulrika Lorentzi och Anders Juhlin

Små sånger, korta texter, enkla rörelser, stor musik! Häng med Ulrika och Anders på en sångtur med nyskriven musik med spännande sånger och rörelser. En härlig sångstund där alla är med och någon ny liten låt kanske fastnar och hittar fram på vägen hem. Kom och var med, stora och små!

Ålder: 1–5 år Speltid: 30 minuter Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med Musik i Syd. Fri entré men föranmälan till biblioteket, tel: 0414-81 90 00 eller biblioteket@simrishamn.se
OBS! Begränsat antal platser, max 30 barn.


Lördag 14/3 kl. 14, Kulturkullerbyttan på Sankt Olofs medborgarhus:
Måntornet med Ölands Dramatiska Teater

Finstämd, filosofisk dockteaterföreställning med fantasifull scenografi, drömmande dockor och ljuvlig musik. Vem bestämmer över dina drömmar? Faktiskt ingen annan än du själv.

Ålder: Barn 3–5 år. Speltid: Cirka 30 minuter. Arrangör: Simrishamns Riksteaterförening i samarbete med Kulturkullerbyttan i Simrishamns kommun. Biljetter: 50 SEK, Bokvaruhuset i Simrishamn, telefon 0414-102 50 (Scenpass Sverige gäller för alla dessa arrangemang). Förköp även vid entrén en timme innan föreställning.


Torsdag 19/3 kl. 10: Kulturkullerbyttan på Simrishamns bibliotek:
Den sjungade bänken med Per Dunsö och Anna Lahmer

Visst kan man längta bort ibland till de stora äventyren, någonstans på andra sidan horisonten. Men man behöver inte alltid resa så långt. Om man ser sig noga omkring och lyssnar uppmärksamt kan det räcka att sätta sig en stund och fundera på bänken där borta under trädet. Välkomna stora och små till en sångstund där ”bitarna passar så bra ihop och blir till ett sjungande pussel”.

Ålder: Från 3 år Speltid: 40 minuter Arrangör: Kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med Musik i Syd. Fri entré men föranmälan till biblioteket, tel: 0414-81 90 00 eller biblioteket@simrishamn.se.
OBS! Begränsat antal platser, max 50 barn.


Lördag 4/4 kl. 14, Kulturkullerbyttan på Kulturhuset Valfisken:
Gosegrisen med Anna Karin Sersam

Läkande lek med gosedjur. Leken är det viktigaste redskap vi kan ge till våra barn. Genom leken utvecklar vi förmågan att fantisera och tänka i nya banor. ”Gosegrisen” vill ge alla – både barn och vuxna – inspiration till att leka.

Ålder: Barn från 3 år Speltid: Cirka 30 minuter. Arrangör: Simrishamns Riksteaterförening i samarbete med Kulturkullerbyttan i Simrishamns kommun. Biljetter: 50 SEK, Bokvaruhuset i Simrishamn, telefon 0414-102 50 (Scenpass Sverige gäller för alla dessa arrangemang). Förköp även vid entrén en timme innan föreställning.


Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close