”Årets inköpare” i Sverige finns i Simrishamns kommun

Organisationen Sveriges Offentliga Inköpare har utsett vår upphandlingsstrateg Marcus Bäckström till "Årets inköpare".

Vår kommuns upphandlingsstrateg Marcus Bäckström har utsetts till ”Årets inköpare” av Sveriges Offentliga Inköpares styrelse. Så här beskriver man valet:

”Årets inköpare tilldelas en person som genom sitt engagemang och generositet bidrar till att dela kunskap och öka intresset för offentliga inköp i Sverige. Genom sina analyser och erfarenheter visar han på hur verkligheten ser ut för en offentlig inköpare, med särskilt fokus på en mindre organisation och dess utmaningar.  Genom sin upphandlingsblogg har Marcus Bäckström sedan 2014 blivit en viktig röst i upphandlingssverige, där han ger  alla bloggläsare en tydlig bild över vad upphandlaryrket innebär samtidigt som han ökar förståelsen för offentlig upphandling hos leverantörer och det lokala näringslivet i Simrishamn. Marcus Bäckström,  upphandlingsstrateg i Simrishamns kommun – tilldelas därför utmärkelsen Årets inköpare 2020 med ett stipendium på 10 000 kr.”

Diplomet delas ut i samband med organisationens årskonferensen i Luleå 2021.