Simrishamns kommun bäst på sociala medier i Sverige – igen

Simrishamns kommun är åter bäst på sociala medier bland Sveriges kommuner. På listan över både Facebook och Instagram toppar kommunens officiella kanaler. Det enligt statistik från analysföretaget Smampion.

Analysföretaget Smampion mäter varje dag myndigheter, kommuner och företags närvaro i sociala medier. Där poängen som delas ut är ett värde mellan 0 till 100 och indikerar på hur bra en sidas närvaro och utveckling har varit under de senaste 28 dagarna och hur bra kvalitet som sidan håller.

Poängen tilldelas utifrån olika nyckeltal som till exempel: antal nya följare, engagemang, inlägg per dag, dialoger med följarna och andra djupare analyser för hur en sidas inlägg är utformade och hur variationen ser ut. Och liksom under 2019 är Simrishamns kommuns officiella kanaler i topp på listorna för Facebook och Instagram även halvvägs in på detta året.

– Jättekul och se att den strategi och arbetssätt som vi har kring våra sociala medier fungerar. I en tid när flödet är enormt och alla vill bli sedda och hörda handlar det om att erbjuda kvalitet och substans i det innehåll som man paketerar och publicerar. Och att välja rätt innehåll för rätt kanal, säger Anders Svensson, digital kommunikatör i Simrishamns kommun.

– Som vanligt handlar det om två nyckelfaktorer för att skapa kommunikation som ger ett värde för mottagaren: underhållning och kunskap. Det är den mix vi strävar efter. Du ska både bli road och lära dig nya saker genom att följa oss i våra sociala medier, tillägger Svensson.

Facebook:

På Facebook är Simrishamn nummer ett på listan bland samtliga kommuner i Sverige (25/6).

Instagram:

På Instagram är Simrishamns kommun delad etta bland samtliga kommuner och myndigheter i Sverige tillsammans med Sotenäs (25/6).