Coronasommar – så här planerar kommunen

Coronapandemin sätter sin prägel på sommaren i vår kommun på Österlen. Så här har vår kommun förberett sig och så här planerar vi.

Våra kommunala verksamheter har inte större sjukfrånvaro nu än vanligt, men vi planerar för hur vi löser situationen om detta skulle förändras.

Inga covid-19-fall på våra särskilda boenden

Vi har fortfarande inga konstaterade covid-19-fall på våra särskilda boenden. Det råder fortfarande besöksförbud, men de boende kan träffa anhöriga på ett säkert sätt. Dagverksamhet sker också i viss utsträckning utomhus där det är möjligt att göra det på ett säkert sätt. Här kan du se en film som berättar om hur vi jobbar.

Vi har skyddsutustning i tillräckligt mängd och ser hela tiden till att fylla på våra lager.

Vi har ett boende i Borrby med förberedda vårdplatser som är avsett för brukare som bor i ordinärt boende (alltså som bor hemma och har hemtjänst) och som har en konstaterad smitta och där hemförhållandena gör att vårdbehovet inte kan tillgodoses. Om vi skulle få en smittad brukare på ett särskilt boende gäller barriärvård och isolering av den aktuella enheten.

Här kan du se en film om hur vi förberett boendet i Borrby.

Skolstarten

Redan nu förbereder barn- och utbildningsförvaltningen skolstarten i augusti med olika scenarier beroende på hur pandemin utvecklar sig.

Rent och fint

Alla våra offentliga toaletter är öppna och städas regelbundet och mer om ytterligare behov skulle uppstå. På den här kartan kan du se var alla offentliga toaletter finns.

På välbesökta platser har vi ökat antalet sopkärl/papperskorgar och antal tömningar i sommar. I tätorten har vi ökat till tre tömningar per dag på de platser som har flest besökare.

Fler parkeringsplatser

Österlen är en av landets mest attraktiva platser att tillbringa sommar och semester på, i år är det lite extra så nu när möjligheten till utlandssemester är begränsad och ”hemester” är aktuellt.

Vi har utökat antalet tillfälliga parkeringsplatser runt om i kommunen, framför allt finns platserna vid våra skolor, först och främst under juli månad:

  • Österlengymnasiet
  • Korsavadshallen
  • Korsavadsskolan
  • Piratenskolan i Kivik
  • Sankt Olofs skola
  • Gärsnäs skola
  • Simrislundsskolan
  • Borrby skola

På den här kartan kan du se alla kommunala parkeringsplatser i vår kommun.

Parkeringsplatser för husbilar

Ställplatser finns bland annat på våra campingplatser, men vi har utökat möjligheten att parkera sin husbil i sommar:

Vid korsningen mellan Svartehallsvägen och Djupehallsvägen i Simrishamn.

Husbilsparkering hamnen Simrishamn

På Korsavadshallens parkering i Simrishamn har vi utökat med tillfälliga parkeringsplatser till och med 31/7.

Husbilsparkerings Korsavadshallen Simrishamn

Avstånd = omtanke

Vi har skyltat runt om i kommunen, skyltar som påminner alla om att hjälpas åt att hålla avstånd: på stränder, hamnar, utomhusbad, vandringsleder, lekplatser, utegym, parker, torg, parkeringar, bibliotek, Österlens museum och så vidare.

Fortfarande bevattningsförbud

Tills vidare har vi bevattningsförbud i hela kommunen. För att vattnet ska räcka till alla i sommar får vi hjälpas åt att spara på vattnet.

Läs mer: Här kan du läsa kommunens allmänna information om corona

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close