Har du upptäckt den nya cykelvägen mellan Ravlunda och Kivik?

Nu har det blivit lättare och säkrare för dig att ta cykeln. Skåne storsatsar på cykelvägar och en av de nya ligger här i Simrishamns kommun.

Kartbild där cykelvägen som går mellan Ravlunda och Kivik är markerad med en heldragen rosa linje.

Här är den

Hösten 2019 blev den nya cykelvägen mellan Ravlunda och Kivik klar. Den nya cykelvägen kopplas också samman med Sydostleden som leder fram till Simrishamn. I praktiken betyder det att du kan cykla hela vägen från Ravlunda till Simrishamn på ett säkert sätt – och faktiskt vidare längs kusten ända till Göteborg!

Cykla till Göteborg

I Kivik kopplas den nya cykelvägen ihop med Sydostleden. Den länkas samman med Sydkustleden i Simrishamn som leder vidare till Kattegattleden i Helsingborg. Om du följer den kommer du ända upp till Göteborg!

Så här snabbt går det

Region Skånes provcyklist cyklade den nya sträckan mellan Ravlunda och Kivik på 13 minuter i lagom pendlingstempo. Till Simrishamn tog det ungefär en timme. Så trampa på och upptäck allt fint runt omkring dig!

Skåne storsatsar på cykling

Det ska bli enklare och säkrare att cykla i hela Skåne. Under de närmaste 11 åren ska det byggas cykelvägar för sammanlagt 1,5 miljarder kronor i de skånska kommunerna. Genom att främja cyklandet kan vi påverka pendlingsmönster och trängsel på vägar och i kollektivtrafik.

Se cykelvägsplanen

Se cykelvägsplanen som interaktiv karta