Här är årets julkalender: ”Garanterat helt coronafri”

Efter tittarsuccén Sommarhistorier från Österlen är nu Lena Alebo från Österlens museum tillbaka. Denna gång med en julkalender i 24 avsnitt som har premiär den 1 december.

Julhistorier från Österlen. Där har du namnet på årets julkalender som Simrishamns kommun står bakom. Varje dag fram till julafton blir det avsnitt med nya teman och berättelser som hör till julen och Österlen.

– Det kommer bli underhållande, roligt, lärorikt och en garanterat helt coronafri julkalender. Det blir en spännande resa i 24 avsnitt där tittarna kommer lära sig mer om julen och Österlen, säger Lena Alebo, chef på Österlens museum och den som kommer leda julkalendern.

Nya avsnitt av julkalendern kommer finnas tillgängliga från klockan 09:00 varje dag på kommunens officiella kanal på Facebook, Instagram och Youtube.

– Vi fortsätter på den inslagna vägen till det som gjort vårt arbete med sociala medier så framgångsrikt. Vi vill att våra kanaler ska vara underhållande och att de som följer oss även ska lära sig något. Den här julkalendern är en perfekt kombination av dessa saker. Sen hoppas vi så klart att den ska skänka lite ljus och glädje i dessa dystra coronatider, säger Anders Svensson, digital kommunikatör och den som har producerat julkalendern.

Här kan du se årets julkalender:

Missade du sommarens tittarsuccé Sommarhistorier från Österlen kan du se dessa avsnitt på vår Youtube-kanal.