Skräpplockning undanbedes – 100 meter av Mälarhusens strand

Skräpplockning undanbedes – 100 meter av Mälarhusens strand

På Mälarhusens strand finns en sträcka på 100 meter där skräpplockning undanbedes. Anledning är det är en av Havs- och vattenmyndighetens referensstränder och andelen skräp på sträckan mäts tre gånger om året av representanter från Håll Sverige Rent.

Havs- och vattenmyndigheten har ett antal referensstränder i landet där det utförs mätningar för att få ökad kunskap och information om andelen marint skräp på våra stränder. Detta arbete är en viktig del i att skapa underlag för forskning och utveckling av innovativa lösningar på våra utmaningar med marint skräp.

Vilken sträcka ska jag inte plocka skräp på?

Här kan du se en illustration av vilken del av stranden som du inte ska plocka skräp på.