Simrishamns kommun – här anställs bara vinnare!

Organisationen Sveriges Offentliga Inköpare utsåg vår upphandlingsstrateg Marcus Bäckström till ”Årets inköpare” i fjol. Nu har vår andra, nyanställda upphandlare, Natalie Seyoum, utsetts till ”Årets upphandlare” av det lärosäte där hon studerade till upphandlare, TUC Yrkeshögskola i Jönköping.

Motiveringen löd: ”En person som har en enorm energi och glädje i det hon företar sig. Hon har genom hela utbildningen visat stort engagemang, delat med sig av egna erfarenheter och är en förebild för många. Hon ställer frågorna alla vill ställa men inte vågar och uppmuntrar till ett större lärande och har en egen vilja att alltid utveckla både sig själv och andra. En blivande offentlig upphandlare/inköpare som med sitt mod och sin vilja kommer att gå långt.”

– Jag är otroligt ödmjuk och tacksam inför utmärkelsen. Jag har både utmanat mig själv och satt höga mål för att kunna utvecklas så mycket som möjligt med hjälp av Marcus’ handledning under praktikperioden, säger en glad Natalie, som efter färdiga studier nu jobbar som upphandlare i Simrishamns kommun.

Marcus Bäckström är glad för sin kollegas skull, som han var handledare för under hennes tolv veckor långa praktik:

– Det märktes redan från början av hennes praktikperiod att Natalie både hade kunskap och driv. Hon har varit i stort sett självgående sedan första veckan och bidragit till att utveckla vår organisation. Det ska bli kul att jobba vidare tillsammans.

Marcus Bäckström berättar att kommunen nu söker en ny LIA-praktikant till hösten och att det finns förslag att utöka upphandlingsverksamheten med ytterligare en medarbetare för att effektivisera inköpsprocesserna än mer.

Ett stort grattis önskar vi Natalie!

Mer läsning:

Natalie berättar om sin utbildning: Ur en LIA-studerandes dagbok – TUC (tucsweden.se)

Om utbildningen: Offentlig upphandlare/inköpare – Yrkeshögskola utbildning – TUC (tucsweden.se)

Natalie har också gjort gästinlägg på landets enda blogg för offentlig upphandling, Simrishamns kommuns ”Upphandlingsbloggen”

Gästinlägg: Praktik, vecka 1 | Upphandlingsbloggen (simrishamn.se)