Ska du besöka Kivik i sommar?

Vackra Kivik är under sommaren hårt belastad av trafik. Den som har möjlighet och kan tänka sig att cykla till och från Kivik underlättar både trafiksituationen och är snäll mot vår planet.

Cykla till Kivik

Med cykel kan du följa den nationella cykelleden sydostleden. Från norr finns en separerad cykelväg från Ravlunda till Kivik. Söderifrån är det möjligt att cykla från Simrishamn till Kivik, delar av sträckan har en separerad cykelväg och på vissa sträckor sker cykling i blandtrafik. Du cyklar i ett vackert landskap och är garanterad en naturnära upplevelse.

Här på sydostleden-sydkustleden.se finns en kartplaneraren där du kan planera din cykelresa.

Flertalet hotell, bed & breakfasts och campingverksamheter erbjuder också cykeluthyrning till sina övernattningsgäster.  För dig som är dagsbesökare eller bara vill hyra en cykel finns också cykeluthyrningsmöjligheter på flera platser i Simrishamns kommun.