Tittarsuccén Sommarhistorier från Österlen är tillbaka i sociala medier

Förra årets stora tittarsuccé Sommarhistorier från Österlen är tillbaka. Denna sommar kommer Lena Alebo från Österlens museum att under sex veckor i totalt 12 avsnitt berätta nya och spännande historier från Österlen. Premiär för serien är måndagen den 19 juli.

Förra årets Sommarhistorier från Österlen, och den efterföljande julkalendern Julhistorier från Österlen, blev båda tittarsuccéer och mycket uppskattade bland både medborgare i Simrishamns kommun och även runt om i Sverige.

Denna sommar är det dags igen – med två avsnitt i veckan under totalt sex veckor kommer museichefen på Österlens museum, Lena Alebo, att ta med tittarna på nya spännande resor på Österlen. Serien kommer publiceras på Simrishamns kommuns officiella kanaler på Facebook, Instagram och Youtube.

”Härlig blandning”

– Det finns mycket spännande att berätta om till exempel våra stränder och badplatser. Men det kommer även handla om mikrovågsugnar, snaps, avrättningsplatser, de första stockholmarna på Österlen, Piraten och mycket annat. Det blir helt enkelt en härlig blandning som jag hoppas tittarna ska uppskatta, säger Lena Alebo.

Avsnitten kommer publiceras klockan 09:00 måndag och torsdag i totalt sex veckor i följd med premiär måndagen den 19 juli.

– Våra serier med Lena har blivit enormt populära och uppskattade. Det visar verkligen att det finns ett stort intresse för lokala historier och berättelser, paketerade på ett underhållande och lättsamt sätt. Serien ska inte bara vara underhållande, vi vill även att den som tittar ska lära sig något, säger Anders Svensson, digital kommunikatör på Simrishamns kommun och den som producerat både sommarserierna och julkalendern.

Här kan du se Sommarhistorier från Österlen: