Kulturguide Simrishamn för hösten 2021 är här

Kulturguide Simrishamn för hösten 2021 är här

I höstens ”Kulturguide Simrishamn” presenterar kultur- och fritidsförvaltningen det kulturutbud som vi arrangerar. Evenemangen i kulturguiden sträcker sig från september 2021 till första veckan i januari 2022.

Vill du läsa kulturguiden digitalt, hittar du den här.

Du kan även kan hämta ditt tryckta exemplar på Kontakt Simrishamn, Simrishamns bibliotek, Simrishamns turistcenter eller på Österlens museum.

I höst händer det många spännande saker

I höst kan du bland mycket annat passa på att följa med museichef Lena Alebo på en historisk klimatvandring i Simrishamn, besöka Lasse Åbergs utställning ”COMIX21” på Österlens museum, komma och lyssna till nyblivna Simrishamnsbon Ewa Fröling när hon gör ett författarbesök på biblioteket, delta i skrivarkurser, fläta en korg, karva en betlykta, skapa ett eget spel i Roblox, gå på kyrkogårdsvandring och delta i ”Österlen lyser” under allhelgonahelgen – i år är det Simrishamn som är ”årets ljusby” och invigningen kommer att ske fredagen den 5 november. Även besök på konstevenemanget ”Bästa biennalen” rekommenderas – det blir en kreativ vecka med konstworkshop, muralmålning på ”Skeppet” och en utställning för barn, unga och alla intresserade tillsammans med konstnärsgruppen Streetcorner under höstlovet.