Streetcorner sätter färg på Simrishamn

1–5 november 2021 pågår Bästa Biennalen på "Skeppet", Marint Centrum, i Simrishamn. Kom och skapa konst tillsammans med Streetcorner!

Streetcorner är kreatörer, entreprenörer och visionärer som brinner för ett mer färgsprakande Sverige. Streetcorners vision är att alla ska ha förmåga och utrymme att delta, utforma och påverka sin omgivning.

Välkommen till en kreativ vecka med konstworkshops, muralmålning på ”Skeppet” och en utställning för barn och unga (från tolv år och uppåt eller yngre i vuxens sällskap) och alla intresserade tillsammans med konstnärsgruppen Streetcorner under höstlovet.

Streetcorner arbetar med följande under Bästa Biennalen 2021:

  • En konstutställning på ”Skeppet” med havet i fokus, öppet för samtal och kreativt skapande. Streetcorner tänker sig två delar där ena halvan är mer interaktiv och andra delen är showroom.
  • En muralmålning på marint tema utomhus. På väggen bredvid kajen under Marint Centrums balkong kommer en väggmålning att skapas under höstlovet. Under handledning av Streetcorners duktiga konstnärer växer Simrishamns nya konstverk fram tillsammans med medskapande besökare. Väggmålningen kommer att ske utomhus 3-5 november, så varma kläder rekommenderas.

Bästa Biennalens öppettider i Simrishamn 2021

  • Måndag 1 november klockan 11-18 (skissarbete inne på ”Skeppet” inför muralmålningen)
  • Tisdag 2 november klockan 11-18 (skissarbete inne på ”Skeppet” inför muralmålningen)
  • Onsdag 3 november klockan 11-18 (muralmålning utomhus utanför ”Skeppet”)
  • Torsdag 4 november klockan 11-18 (muralmålning utomhus utanför ”Skeppet”)
  • Fredag 5 november klockan 11-18 (muralmålning utomhus utanför ”Skeppet” – målningen är klar till invigningen av ”Österlen lyser” på fredagskvällen)

Arrangör
Kultur- och fritidsförvaltningen i Simrishamns kommun, som är kommunens enhet som jobbar med kultur- och fritidsfrågor.

För alla?
Alla som är 12 år och uppåt (yngre i vuxens sällskap) är välkomna att vara med och måla. Lokalen ”Skeppet” är en stor öppen lokal som är tillgänglig och handikappanpassad.

Fri entré och drop-in
Det är fri entré och drop-in.

Var någonstans?
Vi håller till på ”Skeppet” (på Marint Centrum) på Varvsgatan 4, Simrishamn. Lokalen ligger endast fem minuters promenad från Simrishamns station med god tillgänglighet allmänna kommunikationer. Här finns lokalen ”Skeppet” i Simrishamn.

Visste du att…
Bästa Biennalens konstbiennal har genomförts vartannat år sedan 2013 och är en konstfestival för barn och unga och alla intresserade där du som besökare kan uppleva och skapa konst tillsammans med andra. Ordet biennal betyder att festivalen äger rum vartannat år. Ordet biennal kommer från det italienska ordet ”biennale”, som kan översättas till ”vartannat år”. Konstbiennalens innehåll produceras av olika arrangörer som till exempel konstinstitutioner, aktörer från det fria kulturlivet samt kommuner – tillsammans med konstnärer. Här kan du läsa mer om Bästa Biennalen och se vilka som deltar 2021.

Kom och måla en mural med konstnärsgruppen Streetcorner. Foto: Elisabeth Wikenhed.