Digital föreläsning om medberoende

På nationella anhörigdagen den 6/10 arrangerar anhörigstödet i sydöstra Skåne tillsammans med Region Skåne psykiatri en föreläsning om medberoende. Föreläser gör Ida Högström, bl.a. utbildad 12-stegsbehandlare och drivande i en forskningsgrupp som är i uppstarten att forska i medberoendeproblematiken. Hon driver sedan 2015 Medberoendepodden, i dag Sveriges största om medberoende.

I sin föreläsning delar Ida med sig av hur det var att växa upp med en förälder som var beroende och led av psykisk ohälsa, hur det har påverkat henne genom livet, fått henne att utveckla ett medberoende samt hur hon gjorde för att ta sig ur det. Hon går på ett tillgängligt och pedagogiskt sätt igenom vad medberoende faktiskt är, hur det uppkommer och visar på hur man kan ta sig ur ett medberoende.

Anmälan via länken. När du anmäler dig kommer du att få vidare instruktioner för att kunna delta i arrangemanget som sänds digitalt via Teams. Dator, surfplatta eller mobiltelefon behövs för att kunna delta.