Information om coronapandemin

(Uppdaterad 2021-09-23 kl. 14. Region Skåne informerar: Barn 12-15 år vaccineras på skolorna.) Här hittar du en del information om coronapandemin och dess påverkan på vår kommun. Här publiceras också fortlöpande information om eventuella begränsningar i vår kommuns verksamhet, se längre ner på sidan Nedan de viktigaste länkarna för dig som vill veta mer om coronapandemin, covid-19 och om vaccinationerna. Länkarna går till ansvariga myndigheters information.


2021-09-23 kl. 14. Region Skåne informerar: Barn 12-15 år vaccineras på skolorna

Den 11 oktober startar vaccinationerna av barn i åldrarna 12-15 år i Skåne. Planeringen pågår för fullt men klart är att vaccinationerna mot covid-19 kommer att göras på skolorna.

– Vi eftersträvar en hög och jämn vaccinationstäckning i den här gruppen och då vet vi att skolorna är det bästa stället att genomföra det. Vi vill så långt som möjligt använda skolornas befintliga rutiner för barnvaccinationer, säger Maria Landgren vaccinsamordnare i Region Skåne.

Barnen måste ha fyllt 12 år vid vaccinationstillfället och yngre barn kommer att erbjudas vaccination efter hand som de fyller 12. Dos två kommer även i den här gruppen att ges sex veckor efter den första.

Det blir vårdcentralerna vaccinerar på skolorna och just nu pågår ett intensivt planeringsarbete. Gruppen 12-15 år omfattar för närvarande cirka 67 000 barn i Skåne.

 


2021-07-12 kl. 17: Här är exempel på eventuella inskränkningar/annan information för vår kommunverksamhet (med reservation för ändringar med kort varsel):

Socialförvaltningen:

– När det gäller besök på våra boenden så har vi fortfarande restriktioner: besök bara i brukarens lägenhet och låsta dörrar; i möjligaste mån ska besök anmälas. Vi har fortfarande en smittspridning ute i samhället så vi vill vara extra försiktiga.

– Café Stinsen och Kullagret är stängda för besökare, planen är att de ska öppna igen i höst.

– Familjerådgivningen: Samtliga fysiska besök till familjerådgivningen är inställda. De par som är inbokade kommer även fortsatt att få möjlighet att ha samtal via telefon eller videosamtal i den mån det är görbart. Samtliga samtal är för närvarande avgiftsbefriade. Telefontiderna är öppna under ordinarie tider (måndagar kl. 13–14, onsdagar ojämna veckor kl. 13–14 och torsdagar kl. 8–9).

– Hjälpmedelsförrådet är obemannat, men du kan återlämna hjälpmedel ändå.

– Anhörigstödets verksamhet erbjuder fortsatt stöd till anhöriga. Du kan alltid vända dig till anhörigkonsulenten för enskilda stödsamtal, råd och vägledning i din situation. Vi har möjlighet att träffa dig på Bergengrenska anhörigcenter, vi kan samtala per telefon, i ett digitalt forum eller under en promenad. De flesta av våra anhöriggrupper är för närvarande pausade men några grupper träffas digitalt. Om du behöver stöd eller bara undrar över något, tveka inte att ta kontakt med anhörigkonsulent Sofia Spetz, 0414 81 91 65 eller sofia.spetz@simrishamn.se

Corona och näringslivet

Rådgivning och stöd till företagare

Företagarlinjen finns kvar för dig som behöver stöd och behöver någon att prata med! Ring Nyföretagarcentrums företagarlinje där du kan prata med Nyföretagarcentrum Sydöstra Skånes rådgivare om allt som rör din verksamhet: måndag–fredag kl. 15–17. Rådgivning är kostnadsfri och vänder sig till alla företagare.

Prata med:

  • Lotte Kolare, 0706-18 09 68
  • Stefan Litzberg, 0768-82 65 05

Information om Corona-pandemins påverkan på näringslivet

verksamt.se finns samlad aktuell information till företag och näringsliv från Sveriges myndigheter Sidan uppdateras allt eftersom nya insatser införs, förändra och beslutas.

Information för dig som företagare finns på vår näringslivssida på simrishamn.se

Här finns information om coronaviruset som är viktig för dig som företagare att känna till. Här hittar du även flera olika insatser, utbildningar och stöd till företag med anledning av coronapandemin.