Vår nya stadsdel Skansen

Bildtext: 1. Svävaren uppifrån, skapad av We Construction. 2. Residens Simrishamn, skapad av Liljewall arkitekter. 3. En illustrationsbild av Fiskmagasinet, skapad av Sundprojekt. 4. Visualisering av padelhall och padelbanor, skapad av Padel Simrishamn.

I vår vackra hamnstad Simrishamn växer det fram en ny och grön stadsdel, Skansen som du hittar söder om Simrishamns station. Här ska det byggas 120 nya bostäder med stor variation och därtill nya grönområden, gator, padelbanor, mötesplatser och gång- och cykelstråk som ansluter till Simrishamns nya stationstorg. Skansen blir ett område för alla.

Tidigt i höstas satte Padel Simrishamn spaden i marken och till vintern är det byggherren We Constructions tur att påbörja resan mot de två ståtliga lägenhetshusen som tillsammans ska bilda Svävaren. Det blir totalt 34 bostadsrätter som kommer variera från 2-6 rum och kök, ha en privat terrass eller trädgård och gemensamma sällskapsytor. Inflyttning planeras hösten 2023.

De två andra lägenhetshusen, Fiskmagasinet och Residens Simrishamn, kommer ha sin byggstart först under vår och sommar 2022.

Så här säger en av byggherrarna om varför de valde Skansenområdet i Simrishamn:

”Simrishamn är en spännande stad på attraktivt läge i hjärtat av Österlen. Skansen har i sig ett unikt läge med en intressant historia. Närbeläget till både stad, natur och hav är förutsättningarna utmärkta.”

Läs mer på: simrishamn.se/nyabostader