Här är vinnarna på årets företagarkväll

Här är vinnarna på årets företagarkväll

Under torsdagskvällen hyllades Simrishamns kommuns lokala näringsliv på årets företagarkväll som hölls på Nordic Sea Winery i Simrishamn. Där utsågs bland annat årets företagare 2021: Markus och Ola Reslow med företaget Reslow Agri AB.

Här är samtliga utmärkelser vid företagarkvällen 11 november:

Årets företagare 2021

Markus och Ola Reslow, Reslow Agri AB (bilden)

Motivering: Genom stor innovationsförmåga och nytänkande har Årets Företagare från grunden byggt upp ett familjeföretag som verkar med god lönsamhet i en klassisk bransch. De är en stor förebild för andra företagare i kommunen och i sin bransch.

Årets unga företagare 2021

Alexandra och Madeleine Nilsson, Nilssons på Orelund AB

Motivering: Årets unga företagare har med imponerande drivkraft och beslutsamhet på mycket kort tid lyckats bygga upp ett starkt varumärke i en bransch med hård konkurrens. Vinnarna är sanna entreprenörer och ett föredöme för Simrishamns unga företagare.

Årets företagare och Årets unga företagare utses av Företagarna Österlen. Nu går pristagarna vidare till Företagarnas regionfinal i Malmö och förhoppningsvis därifrån vidare till riksfinalen i Stockholm.

Årets nyföretagare 2020

Bea Tigerhielm och Staffan Julén, Rikstolvan

Motiveringen: Erfarenhet och stort nätverk har skapat en mötesplats förankrad på Österlen. Här tas besökaren från den lilla orten på Österlen till världen utanför, både regionalt och internationellt och det regionala och internationella tas till den lilla orten på Österlen. Med en förståelse för hur denna typ av verksamhet kan bära och lyfta ekonomiskt, finns det olika ben som stödjer varandra. Huvudverksamheten har en tydlig vision och vill fylla ett gap genom en väv av bransch- och genreöverskridande samtal och upplevelser.

Årets nyföretagare 2021

Björn och Carolina Skovbye, Österlenburgare

Motivering: Principen ”gräv där du står” har skapat en lokal verksamhet utifrån skaparnas intresse, vilja, kunskap och nätverk. Modet att välja det lilla lokala och viljan att både bidra till och vara en del av det lokala ger möjlighet till evenemang, som stöttar huvudverksamhet. Förståelse för att de digitala kanalerna även är viktiga för en lokal verksamhet, kombinerat med en tydlig viljeinriktning om hantverksmässighet gör att verksamheten på kort tid blivit både ett välkommet inslag på denna lilla ort på Österlen och en regional snackis.

Lars Kindesjö och Lotte Kolare från Nyföretagarcentrum sydöstra Skåne delade ut utmärkelserna.

Årets näringslivsambassadör 2021

Österlen.se

Motiveringen: Med en ambition att utveckla Österlen till Sveriges attraktivaste turistdestination inspirerar, informerar och attraherar österlen.se besökare till vår del av världen året runt.

Simrishamns kommun står bakom utmärkelsen som i år delades ut av kommunstyrelsens ordförande Jeanette Ovesson (M). Utmärkelsen ges till ett företag eller en organisation, förening eller privatperson som gör betydande insatser för näringslivet i vår kommun.

Alla tidigare pristagare kan du läsa om på denna sida.