Snurringen i kommunens regi från och med 13 december – alla resor gratis!

Den 13 december övertar vi ansvaret från Skånetrafiken för den lokala busslinjen i Simrishamn, den som i dag heter Snurringen.

För dig som reser är planen att inget förändras – det blir samma tidtabell, samma linjesträckning och samma hållplatser – men resorna kommer inte att kosta dig något: ingen biljett behövs, resorna med den lokala busslinjen blir gratis från den 13 december!

Tidtabellen gäller en bit in i augusti. Fram till dess kommer vi att ha dialog med dig som reser om tidtabellen, bussens rutt, hållplatserna och, inte minst, vad busslinjen ska heta i framtiden.

Käppar i hjulen

Vår ambition är att det ska bli en bra övergång den 13 december för dig som reser, men vi vill redan nu avisera att allt kanske inte blir som vi tänkt oss.

Vi har handlat upp ny bussentreprenör som ska köra busslinjen åt oss, men den upphandlingen har överklagats i sista stund.

Vi vill även framöver ha en bra lokalbusstrafik i Simrishamn, men som vid alla övergångar och förändringar kan det hända saker som vi inte räknat med.

Information

Tidtabell, linjekarta och annan information (till exempel vart du vänder dig om du glömt något ombord) kommer att finnas här på vår hemsida: simrishamn.se/buss. Här kommer vi också att informera om eventuella störningar i trafiken och om annat som kan vara bra att veta när trafiken är igång i vår regi.

Vi vill också tacka Skånetrafiken och bussentreprenören Transdev för åren med den gamla Snurringen.