Digital betalningstjänst införs i resterande hamnar – elstolparna ska byggas om

Digital betalningstjänst införs i resterande hamnar – elstolparna ska byggas om

Bild: En av de nya elstolparna i Branteviks hamn.

Till sommaren 2022 är en ny digital betalningstjänst för avgifter och servicetjänster på plats i alla kommunens hamnar. Tallywebb, som tjänsten heter, används redan i Brantevik och Simrishamn. Via den kan båtägare köpa el och andra hamntjänster genom några klick på mobilen. För att kunna ansluta tjänsten till elstolparna i återstående hamnar, behöver stolparna byggas om och installeras på nytt.

Ny digital betalningstjänst i hamnarna

I flertalet av kommunens hamnar har båtägare länge använt ett fysiskt kort som laddats med pengar för att kunna få el till sina båtar eller access till tvättstuga, dusch och toalett där de möjligheterna finns. I Simrishamns hamn och i större delen av Branteviks hamn infördes förra året betalningstjänsten Tallyweb istället för de fysiska korten. Under våren 2022 ska den digitala tjänsten börja användas för hela Branteviks hamn och samma övergång från fysiska kort till Tallyweb ska ske i Skillinge, Baskemölla, Vik, Kivik och Vitemölla sommaren 2022.

Nya elstolpar

Under februari monterades elstolparna ner i Vitemöllas, Viks, Baskemöllas och Skillinges hamn. Stolparna ska skickas i väg för att byggas om så att de kan anslutas till betalningstjänsten och sedan installeras i berörda hamnar igen, slutinstallation planeras under april månad. Därefter påbörjas samma process i Kiviks hamn och det arbetet kommer vara klart till sommaren.

Hur funkar betalningstjänsten Tallyweb?

Båtägaren går in på en webbsida, väljer där hamn och betalar. Vid köp av el till båtar eller access till dusch, toalett och tvättstuga får användaren en kod. Den koden knappas sedan in på en elstolpe för att få el och vid ingången till dusch, toalett och tvättstuga för att komma in. Tallyweb kommer också att användas för betalning av gästbåtplats och rampavgift.

Frågor?

Välkommen att höra av dig till Kontakt Simrishamn, kontakt@simrishamn.se eller 0414-81 90 00.