Välkommen på vernissage

”Jag tycker om att måla för att finna lugnet och känna att jag är människa” Konstnärer bjuder på magi på Café Stinsen – vernissage 18/4 kl. 11–15.

Ett givet stopp på konstrundan i påsk i år på Österlen är Café Stinsen på järnvägsstationen i Simrishamn. Där bjuder flera magiska och unika konstnärer på sina verk under samma tak. Tekniken varierar, med allt från foton till akvareller.

För flera av konstnärerna är det första gången deras verk visas offentligt och de har gemensamt gjort en reklamfilm inför vernissagen den 18 april kl. 11–15.

Uttrycken är olika, men bottnar i ett medvetet skapande, ur själens olika vinklar och vrår och visar olika perspektiv på hur det är att vara något så enkelt som människa:

– Jag skapar för att spegla mitt inre. I mina motiv vill jag förmedla kärleken till naturen. De fyra verk som presenteras här representerar havet och inre stillhet.

– Jag tycker om att måla för att finna lugnet och känna att jag är människa. De tavlor som presenteras här är en solnedgång och två tavlor som symboliserar fred för de människor som är i krig.

– Som fotograf lärde jag mig tidigt att mörker i en bild skapar kontraster. Mörka toner framhäver både ljuset och färgerna. För mig är detta ett bevis på att jag blir starkare genom att uppleva mörka perioder i livet.

– Om jag sänker blicken ser jag ofta saker som är lätta att missa, ett ogräs kan vara så vacker… allt ligger i betraktarens öga!

– Naturens olika skiftningar i de fyra olika årstiderna inspirerar mig. Att skapa i text och bild gör att livet får en mening för mig. Det är även viktigt för mig att ge ut en känsla av hopp.

Fakta:

Välkommen på vernissage den 18 april kl. 11–15 på Café Stinsen i stationshuset i Simrshamn.

Reklamfilm för vernissage och utställning finns på Facebook.

Utställningen är en del av kultur- och fritidsverksamheten på LSS/socialpsykiatrin i Simrishamns kommun och är ett samarbete med föreningen Grunden Sösk/projekt Moa