Naturvärdarna på plats i Knäbäck

Naturvärdarna på plats i Knäbäck

Foto: två av de fyra naturvärdarna i Knäbäck, till vänster Pernilla och till höger Farzaneh.

I år gör kommunen samma satsning som förra året vid Knäbäck, fyra naturvärdar är nu plats och kommer vara där hela sommaren.

Förra året kunde man som besökare vid Knäbäckshusens strand träffa på naturvärdar som informerade och vägledde trafikanter och övriga besökare gällande trafik- och strandfrågor. Insatsen gav goda resultat i form av att trafikproblemen vid stranden då minskade.

Naturvärdarna är på plats även i år fram till den 31 augusti och har samma arbetsuppgifter – de välkomnar, informerar och vägleder trafikanter och andra besökare kring frågor som rör parkering och stränder. De kommer även precis som förra året att stå i början av Rörumsstrandsvägen nere vid väg 9 och informera trafikanter om det är fullt på parkeringen vid Knäckshusens strand, samt ge information om andra badstränder i kommunen. Regniga dagar när besöksantalet går ner ägnar de åt att plocka skräp i området.