Vill du bada med hunden?

Under sommartid, är det härligt att kunna ha med sig hela familjen till stranden. Den större badplats som även tillåter hund- och hästbad här är Vårhallarna, strax norr om Simrishamn.

Mellan den 1 juni och 31 augusti får hundar och hästar inte vistas på följande officiella badplatser: Baskemölla badstrand, Gyllebosjön, Hjälmaröds strandbad, Kiviks norra hamnpir, Kyl (Borrby strand), Mälarhusens strand, Knäbäckshusen, Skepparp, Skillinge badbrygga, Stenshuvud, Tobisvik, Viks fiskeläge och Vitemölla.

Ett fint alternativ om du vill ta med dig hunden är därför Vårhallarna. Det är en lång strand med grovkornig sand med mycket yta för sällskap och promenader. Här finns parkeringsplatser och offentlig toalett vid nerfarten vid väg 9.

Det är viktigt att du alltid har koll på din hund, för din och andras trevnad. Vid Vårhallarna finns intilliggande bete. Håll avstånd till hagarna och känner du att du inte har helt kontroll över din hund, håll den alltid kopplad, även på stranden. I områdena utanför stranden ska hundar hållas kopplade enligt de allmänna föreskrifterna.

Hundar får även vistas kopplade på Vitemölla strandbackar (söder om Verkeån) och vid Mälarhusen (vid kommunens södra gräns). I Skepparp, längs Verkeåns södra strand får också hästar passera i en 30 meter bred zon.

Simrishamn och Österlen har en lång vacker kuststräcka, vilka erbjuder många bad- och naturupplevelser. På de platser som inte är officiella bad, kan hundar följa med enligt allmänna föreskrifter. Viktigt är att tänka på att hundar ska hållas kopplade inom våra naturområden mellan den 15 mars och 31 oktober. Tänk på att plocka upp efter er och att visa hänsyn till övriga badgäster.

För mer information om bad med häst och hund, klicka på länken nedan.

Information om bad med häst och hund.