Var kan jag stå med min husbil i Simrishamns kommun?

Husbilen ger en stor frihet då du kan ta med dig ditt rullande hem på semestern. Under sommaren är Simrishamns kommun och Österlen ett eftertraktat resmål, så det är bra att planera resan i god tid.

Många parkeringsplatser har tidsrestriktioner och platsbrist. För att du lättare ska kunna hitta en bra plats för dig och ditt hem på hjul, har vi sammanställt en karta över de parkerings- och ställplatser för husbil som finns i kommunen. För tidsrestriktioner och mer information, klicka på önskad parkeringssymbol på kartan. Klicka här för att öppna upp den. Om du väljer en ställplats på en av våra campingplatser, får du stanna under flera nätter, du har tillgång till elektricitet och möjlighet att tömma avloppsvatten.

Att tömma latrinerna från din husbil ute i naturen är ett miljöbrott. Övernattar du utanför campingplatserna, kan du tömma ditt avloppsvatten på Miljöstationen, Småbåtshamnen i Simrishamn för 40 kr. De har öppet varje dag under sommaren, mellan kl. 07.30 – 17.30. Kartlänk till Miljöstationen i Småbåtshamnen hittar du här.

Utöver de utmarkerade platserna på kartan, får du parkera på parkeringsplatser för personbil under en natt, om du ryms inom parkeringsruta/område samt om angivelsen för parkering är 24 h. Var noga med att läsa parkeringsskyltar om de finns, då det kan finnas restriktioner i området. För övrigt gällande parkering med husbil, råder samma regler som för personbil, om platsspecifika restriktioner inte säger något annat.

Tänk på att allemansrätten gäller för campare som reser till fots och sover i tält. En natt får du parkera på tillåten plats, fler nätter räknas som camping.

I Stenshuvud nationalpark finns 7 platser för husbilsparkering mellan kl. 06.00-24.00, men ingen möjlighet för övernattning.