Alla vinnarna på årets företagarfest i Simrishamn

Vid årets företagarfest på Nordic Sea Winery i Simrishamn bjöds det inte bara på mingel, god mat, dryck och underhållning, utan även på prisutdelning där det premierades i kategorierna:

Årets företagare i Simrishamns kommun 2022: Fritid Österlen: Ola och Anna Ambuhm

Årets företagare i Simrishamns kommun 2022: Fritid Österlen: Ola och Anna Ambuhm

Årets företagare

Ola Ambuhm, Fritid Österlen Holding AB blev Årets företagare 2022 i Simrishamns kommun.

Juryns motivering:

”Med ett företag som startade med att klippa gräsmattor och att lära folk att simma har Årets företagare gått vidare med att erbjuda folk ett boende på hjul och under tyg. Utan rädsla för tillväxt har Årets företagare utvecklat bolaget till en rikskänd destination över och utanför kommungränserna.”

Nominerade var också Anna Agger, Anna Agger Industridesign, och Reino Ingvarsson, Byggnadsfirma Reino Ingvarsson AB.

Årets unga företagare

Anton Åberg, Setel.Se i Simrishamn AB.

Motivering:

”Med ett gott mod har Årets unga företagare tagit över sin tidigare arbetsplats och fört bolaget vidare med stadigt ökande omsättning. God service och bra kundkontakter har säkerställt kvalité i arbetet samt utvecklat bolaget såväl ekonomiskt som inte minst personligt. Vinnaren är en förebild för Simrishamns unga entreprenörer.”

Årets företagare och Årets unga företagare utses av Företagarna Österlen. Pristagarna går vidare till Företagarnas regionfinal i Malmö och förhoppningsvis därifrån vidare till riksfinalen i Stockholm.

Årets nyföretagare 2022

Melker Jeppsson, Melker Jeppsson Anläggning & Entreprenad AB.

Motivering:

”Årets nyföretagare har på kort tid – med stor målmedvetenhet – byggt ett företag med stor bredd inom branschen, god ekonomi och lönsamhet. Vinnaren har visat att med beslutsamhet, förnuft, viljan att lära och ett stort mått av entreprenörskap kommer man långt. En sann entreprenör och förebild.”

Årets näringslivsambassadör

2022 års näringslivsambassadör är filmregissören Richard Hobert.

Motivering:

”Där himmel möter hav och det kreativa skapandet berör, blir film en verklighet på Österlen. För ett långvarigt ambassadörskap som en källa till glädje och nytta för många.”

Denna utmärkelse ges till ett företag eller en organisation, förening eller privatperson som gör betydande insatser för näringslivet i vår kommun.

Ett stort grattis till alla pristagare!