Bad i vår kommun 2023

Undrar du var det finns simskola i kommunen inför sommaren eller var det finns möjlighet till bad i bassäng? Under 2023 är Korsavadsbadet i Simrishamn och friluftsbadet i Tobisvik stängt för ombyggnation och renovering, men det finns fler möjligheter till bad i kommunen.

Hammenhögsbadet
Friluftsbadet i Hammenhög öppnar för allmänheten den 17 juni kl. 10.00. Här finns en 25-meterssimbassäng, två trampoliner och en gemensam bastu.

Simskolan på Hammenhögsbadet är uppdelad i tre perioder under sommaren: v. 25–26, v. 27–28 samt v. 29–30. Under varje period finns sex olika grupper, fördelat på nivåer (nybörjargrupp, fortsättningsgrupp, teknikgrupp samt simmärkesgrupp). Lägsta ålder för deltagande på simskolan är det året man fyller fem år. Varje grupp har ett maxantal på tolv platser. Anmälan öppnar den 7 mars och sker digitalt via simrishamn.se.

Sankt Olofsbadet
Friluftsbadet, som sköts av Sankt Olofs IF, erbjuder en 25-metersbassäng samt en mindre barnbassäng. Badet öppnar för säsongen 17 juni kl. 10.30. Läs mer om öppettider och simskola här på föreningens hemsida.

Pågående renoveringar

Tobisviksbadet
Just nu pågår en utredning och projektering för nyinvestering i badanläggningen. I september i fjol blev teknikrummet vattenfyllt på grund av ett tekniskt fel. I och med att hela rummet vattenfylldes, skadades all teknik och elektronik. Upphandling av ny teknik pågår. Installationen av den beräknas ske under 2023/2024, för att säkerställa badets funktion på lång sikt.

Korsavadsbadet
Projektering och planering för kommande arbete pågår. Den nya takkonstruktionen utformas utifrån byggnadens befintliga förutsättningar. Parallellt pågår en projektering för invändigt arbete i badanläggningen med nytt ytskikt, ny ventilation och vattenrening.

Korsavadsbadet skulle få ett nytt yttertak med solcellsanläggning sommaren 2022. När arbetet med det nya yttertaket påbörjades, upptäcktes röta på de bärande limträbalkarna, något som tidigare kontroller inte visat. Hela taket får nu en helt ny konstruktion, vilket är ett mer omfattande arbete än planerat. I nuläget är det svårt att bedöma när det kan vara klart.

Vi kommer kontinuerligt att uppdatera informationen om de pågående arbetena på simrishamn.se.