Simrishamn är den andra mest välkomnande destinationen i Sverige 2023 enligt Booking.coms resenärer

Booking.com har för elfte året i rad presenterat sina årliga Traveller Review Awards och belönat reseleverantörer över hela världen för deras enastående service och gästfrihet – Simrishamn på Österlen tvåa i Sverige!

I samband med sin årliga branschprisutdelning, Traveller Review Awards 2023, har Booking.com presenterat de tio mest välkomnande destinationerna i Sverige och världen.

Så här skriver Booking.com:

– Den näst mest prisbelönta destinationen i Sverige är Simrishamn på Österlen, ett resmål som är särskilt populärt på sommaren med sina vackra stränder och fantastiska naturområden.

De tio mest välkomnande destinationerna har utsetts baserat på recensioner på Booking.com från resenärer och ”är inspiration till vart du kan resa för att uppleva genuin gästfrihet och enastående service.”, som företaget skriver.

Fakta

Sveriges mest välkomnande destinationer 2023

  1. Ullared, Halland
  2. Simrishamn, Skåne
  3. Falkenberg, Halland
  4. Åre, Jämtland
  5. Varberg, Halland
  6. Båstad, Skåne
  7. Torsby, Värmland
  8. Linköping, Östergötland
  9. Örebro, Örebro län
  10. Stockholm, Stockholms län

Metod:

Resmålen sorterades efter andelen Traveller Review Awards 2023-vinnare (boenden) i förhållande till det totala antalet behöriga boenden på destinationen. Destinationer behövde minst 50 behöriga boenden för att inkluderas på denna lista och sorterades efter den högsta andelen prismottagare per destination.

Om Booking.com: 

Booking.com ser som sitt uppdrag är att göra det lättare för alla att uppleva världen. Genom att investera i teknik som gör det enklare att resa sammankopplar Booking.coms plattform miljontals resenärer med ”minnesvärda upplevelser varje dag”.