Arkitekturpriset 2023

Vid Arkitekturdagarna var det också utdelning av våra priser på temat: arkitekturpriset, byggnadsvårdspriset och hållbarhetspriset.

Arkitekturpriset tilldelades Villa Hallen, Karakåsvägen 23, Kivik (Äsperöd 1:34), nybyggnad bostadshus. Arkitekt Åsa Hjort, Åsa Hjort Architects och byggherrar Åsa och Viktor Hjort

Motiveringen löd: ”Med Villa Hallen har arkitekt och byggherre tillsammans utformat ett vackert, modernistiskt och minimalistiskt bostadshus med tydlig skandinavisk design. Hela byggnaden genomsyras av enastående subtila detaljer, tidlösa och kontrasterande materialval, olika texturer, med lugna, raka linjer, som gränslöst vandrar ut och in genom byggnaden. En generös naturtomt längs Karakåsvägen i Kivik har fått ett väl integrerat, nutida bostadshus med en hög arkitektonisk kvalité.”

Stort grattis!