Välkommen till våra stränder!

– men håll avstånd och var rädd om dig när du badar:

Badande barn behöver vara under vuxnas uppsikt och små barn inom gripavstånd. Vuxna måste finnas nära vid användning av uppblåsbara leksaker eller luftmadrasser och märk gärna dessa med telefonnummer. Ha själv alltid som regel att gå ut och simma in, då vet du att du bottnar.

  • Bada alltid tillsammans med någon.
  • Simma längs med stranden.
  • Hoppa eller dyk inte på okänt vatten.
  • Knuffa aldrig i eller håll fast någon under vattnet.
  • Ropa bara på hjälp om du är i nöd!
  • Simma inte under bryggor och hoppställningar.
  • Meddela alltid var någonstans du ska bada och när du tänker komma tillbaka!
  • Lek inte med livräddningsmateriel.

Längs hela vår 7,1 mil långa kust förekommer starka undervattensströmmar, framför allt när det blåser pålandsvind. Om du hamnar i strömt vatten och har svårt att ta dig in till land, simma längs med stranden tills strömmarna minskar och simma sedan in.

Säsongens strandbroschyr som berättar om vad du ska tänka på när du badar, om parkeringsplatser, nudistbad och mycket, mycket mer finns nu att hämta bland annat på våra olika besöksmål, på biblioteket, turistcenter, Österlens museum och på Kontakt Simrishamn. Du kan också ladda ner den här. 

Simma lugnt!