”Årets företagare” och övriga utmärkelser vid årets företagarkväll

Karin Johansson-Mex, Skillinge teater, blev Årets företagare 2023 i Simrishamns kommun.

Karin Johansson-Mex, Skillinge teater, blev Årets företagare 2023 i Simrishamns kommun.

Höjdpunkterna på den årliga företagarkvällen är alltid prisutdelningen. I år premierades följande vid festligheterna på Nordic Sea Winerys showroom i Simrishamn:

 

Årets företagare

Karin Johansson-Mex, Skillinge teater, blev Årets företagare 2023 i Simrishamns kommun.

Juryns motivering: ”Skillinge teater har ett starkt renommé inom sin bransch. En lysande verksamhet har under åren utvecklats, breddats och blivit ännu bättre. Entreprenören har ett enormt driv, en stor målmedvetenhet och en känsla för innovation. Genom uthållighet och kreativitet har Skillinge teater visat vägen till framgång.”

Årets unga företagare

Henrik Nilsson, Henkes rekonditionering, blev Årets unga företagare.

Motivering: ”Med ett gott mod har Årets unga företagare tagit över sin tidigare arbetsplats och fört bolaget vidare med stadigt ökande omsättning. God service och bra kundkontakter har säkerställt kvalité i arbetet samt utvecklat bolaget såväl ekonomiskt som inte minst personligt. Vinnaren är en förebild för Simrishamns unga entreprenörer.”

Årets företagare och Årets unga företagare utses av Företagarna Österlen. Pristagarna går vidare till Företagarnas regionfinal i Malmö och förhoppningsvis därifrån vidare till riksfinalen i Stockholm.

Årets UF-företag

En nyhet i år är kategorin Årets UF-företag. Utmärkelsen gick till Lightli UF.

Motivering: ”Lightli UF har lyckats introducera och marknadsföra en relativt ny produkt på marknaden. Med sina ljuspärlor ger de kunden många olika möjligheter att skapa en miljövänlig och säker ljusupplevelse. Med ett grymt engagemang och entreprenöriellt tänk så lär vi se mer av dem i framtiden.”

Årets nyföretagare

Ida Svensson med sitt företag Ravlunda hantverksbageri blev Årets nyföretagare.

Motivering: ”Årets pristagare hade en baktanke och började experimentera. Affärsidén växte så småningom fram. Med stort mod och målmedvetenhet startades verksamheten med ett väl genomtänkt koncept. Att erbjuda produkter som skapas av närodlade råvaror utan tillsatser. En produkt som tillverkas med kärlek och omtanke. Produceras efter beställning på hemsidan och levereras i en obemannad bod. Detta koncept har blivit väldigt populärt och lönsamheten mycket god.  Företaget är i ständig utveckling för att effektivisera och utöka verksamheten.  Pristagarens verksamhet genomsyras av ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. Vinnaren är med sitt engagemang och entreprenörskap en mycket god förebild.”

Årets näringslivsambassadör

Denna utmärkelse ges till ett företag eller en organisation, förening eller privatperson som gör betydande insatser för näringslivet i vår kommun. 2023 års näringslivsambassadörer blev Autoseum och Autoseums vänner.

Motivering: ”Med ett mycket stort engagemang blickar man samtidigt både bakåt och framåt. En unik plats med internationell dragningskraft som är i ständig utveckling.”