Kyrkoplan, Simrishamn
17 sep, 10.00–16.00

Säkrare Senior: Patient- och Brukarsäkerhetsdagen

Välkomna till en dag full med tips och svar på frågor om hur du får ett säkrare liv som senior. Skriv in dagen i din kalender redan nu så ses vi! För andra året i rad uppmärksammas på detta sätt Patientsäkerhetsdagen, eller som vi likt våra grannar i Finland valt att kalla Patient- och Brukarsäkerhetsdagen.

Bilden visar en man på stege och en kvinna som försöker hänga upp en lampa

Patientsäkerhet börjar med förebyggande av ohälsa, eller redan i ditt kylskåp. Kom så berättar vi mer.

På plats kommer denna dag finnas represenanter bland annat från Socialförvaltningens kommunala primärvård, äldreomsorg och anhörigkonsulent, Capio närsjukvård och vårdcentral. Vi hoppas liksom förra året kunna engagera även lokala näringsidkare vars verksamhet berör temat.

I år sammanfaller detta lokala evenemang med den Internationella Patientsäkerhetsdagen som arrangeras av WHO.

Mer information kommer när det närmar sig.