Österlens museum
29 jun, 12.00–14.00

Vernissage: Stones of Österlen

En grupp konstnärer från Swedish academy of realist art (Sara) i Simrishamn har lyssnat till stenar, sett dem i landskapet och utgått från dessa intryck i sitt bildskapande.

Oljemålning föreställande stenar på hög mot grönt fält och blå himmel.

Stenar på Österlen har många skepnader och former – vissa har naturen skapat, andra har formats av människor. Stenarna fanns här långt före oss och kommer att finnas kvar långt efter att vi är borta. Österlens stenar berättar historier som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden och fram till idag.

En grupp konstnärer från Swedish academy of realist art (Sara) i Simrishamn har lyssnat till stenarna, sett dem i landskapet och utgått från dessa intryck i sitt bildskapande. De delar nu med sig av sina erfarenheter i utställningen Stones of Österlen.

Fri entré. Utställningen pågår till och med den 7 september.