Torghandel i Simrishamn

Ansök om torgplats i Simrishamn

Fyll i och skicka in den här blanketten för ansökan om torgplats.

Vänligen fyll i samtliga uppgifter. Du väljer själv om du vill hyra bara för en dag, en månad eller helt år. Om du är registrerad för F-skatt skall ditt bevis från Skatteverket bifogas.

Skicka till: Samhällsbyggnadsförvaltningen, 272 80 Simrishamn.

Ansökningsperioden är 1/12-31/1.

Här kan du läsa mer om de lokala ordningsföreskrifterna för torghandel i kommunen.

Torgplatser på Stortorget i Simrishamn

I Simrishamn finns endast torgplatser att hyra på Stortorget. Nedanstående bild visar Stortorget i Simrishamn och platsernas nummer. Platsens nummer på kartan fylls i på ansökningsblanketten.

Karta över torgplatser i Simrishamn.

Karta över torgplatser i Simrishamn.

Större bild på kartan över torgplatserna på Stortorget i Simrishamn.

Storlek på torgplatser

Plats 1-3: 2 x 4 meter = 8 kvadratmeter

Plats 12: 2,7 x 3 meter = 8,5 kvadratmeter

Plats 10 och 13: 3 x 3 = 3 x 3 meter = 9 kvadratmeter

Plats 15: 3 x 4 meter = 12 kvadratmeter

Plats 4-9, 11, 14, 16-27: 4 x 4 meter = 16 kvadratmeter

Digital närvarokontroll för torghandlare i Simrishamn

Du som torghandlare ska checka in och checka ut din närvaro på torget via en kortläsare på väggen till kommunhuset. Om du får tillstånd att stå på Stortorget tilldelas du också en personlig tagg som du ska använda för att checka in varje gång du kommer till torget och checka ut varje gång du åker därifrån.

All närvaro på torget registreras digitalt. Administration av systemet sker genom Kontakt Simrishamn i receptionen på kommunhuset.

Här kommer du till sidan där du får kontaktinformation till oss och information om våra öppettider.

Så här gör du för att checka in och checka ut:

  1. Leta upp kortläsaren som sitter till vänster om kommunhuset entrédörr.
  2. Håll upp taggen centrerad framför kortläsaren.
  3. Ramen runt knappsatsen blir grön.
  4. Klart!
  5. Samma procedur används både morgon och kväll.

Ett aktivt och levande torg är en förutsättning för en levande stadskärna. I Simrishamns kommun kan vi erbjuda platser för torghandel på Stortorget i Simrishamn. På denna plats har det dagligen bedrivits torghandel i över 100 år och torghandeln har blivit en naturlig del av stadsbilden. Här finns något för alla besökare.

På torget finns totalt 20 platser i olika storlekar för att passa alla olika ändamål. Torget är öppet året runt och här får bedrivas handel alla veckans dagar. Torget är bilfritt under sommarsäsongen för att erbjuda kunderna en trygg och säker miljö, och torget kontrolleras dagligen av personal från kommunen som ska se till att reglerna för torghandel efterlevs.

Du som ansökt i förväg och bokat en plats för året faktureras för detta i förskott. Väljer du att bara stå över dagen eller en kortare period faktureras du för er torgplats i efterskott. Uppgifterna lämnas i samband med en skriftlig ansökan eller till personal på Kontakt Simrishamn som har öppet vardagar mellan kl 08:30-16:30.

För dig som står på vintern under perioden 1/10 – 30/4 finns möjligheten att stå med din bil på platserna 11-20 om du ansöker om det i förväg. Blankett finns inne hos kontakt Simrishamn. Tänk på gränsen för tomgångskörning på max 1 minut.