Övriga lokaler lämpliga för scenkonst

Det finns lokaler i Simrishamns kommun där det fungerar att visa scenkonst. Dock har de olika lokalerna olika förutsättningar. Vissa lokaler är kommunala, andra ägs och drivs privat eller i föreningsform. Här listas en del av dessa lokaler med en kort beskrivning och kontaktuppgifter för mer information.

Simrishamn

Valfiskens samlingssal (tidigare galleri):
Tack vare gradängstolar fungerar Valfisken för en sittande publik, men lokalen har vita väggar, speglar längs ena väggen, inga upphängningsanordningar för teknik, små loger, ibland är det besvär med eluttaget och lokalen är ofta mycket uppbokad. Det finns också lås/larm på ytterdörrar till foajén på Valfisken som inte får stå uppställda. Bokas via kontakt@simrishamn.se.

Österlengymnasiets danssal:
Danssalen kan fungera för vissa föreställningar, men det finns inga direkta publikplatser, det är för lågt i tak för många föreställningar, det finns ingen foajé (publiken kommer in direkt i rummet), elcentralen finns i ett annat larmområde vilket försvårar. Lite hemmagjord mörkläggning kan behöva göras. Bokas via kontakt@simrishamn.se.

Österlengymnasiets aula:
Det finns en liten scen i rummet, men det är mycket bord och stolar att flytta på och en del jobb med hemmagjord mörkläggning. Hängningsmöjlighet för teknik finns ej. Bokas via kontakt@simrishamn.se.

Gösta Wernermuseet:
Lokalen har pelare i mitten och är avlång och passar bättre för lyssnande, det vill säga för konserter istället för teaterföreställningar. Webbplats: http://www.gostawerner.se/

Skeppet:
Det finns en mindre scen i lokalen. Det är lågt takhöjd i lokalen och svårt att mörklägga. Bokas via kontakt@simrishamn.se.

Kyrkans hus i Simrishamn:
En samlingssal utan scen. Webbplats: https://www.svenskakyrkan.se/simrishamn

Elimkyrkan i Simrishamn:
Här finns en liten scen, Webbplats: http://www.elimsimrishamn.se/

Utomhusscenen i Brunnsparken:
Detta är just en utomhusscen omgiven av en amfiteaterliknande sittplatsdel för publiken. Fungerar bäst under sommarhalvåret. Bokas via kontakt@simrishamn.se.

Baskemölla

Tjörnedala konsthall:
Konsthallen fungerar för små performanceliknande föreställningar eller dansföreställningar som inte har kravet att det inte får vara betonggolv. Lokalen har vita väggar, det kan vara svårt med mörkläggning, el, teknik och takhöjd och loger och publikplatser. Webbplats: http://www.oskg.nu/

Borrby

Borrby bio:
Här finns en liten scen. Se webbplats: https://www.borrbybiograf.se/

Brantevik

Scen Österlens lokal:
Detta är en sommarscen med speciella förutsättningar. Webbplats: http://www.scenosterlen.com/

Gladsax

Gladsax medborgarhus:
Det finns en enkel ljussättning för den lilla scenen. Webbplats: https://www.gladsax.nu/hyr-medborgarhuset/

Gyllebo

Gylleboverkets bio:
Utrymmet är mycket litet och fungerar sommartid för en mycket liten publik. Se webbplats: http://www.gylleboverket.se/

Gärsnäs

Gärsnäs allaktivitetshus:
Lokalen består av ett stort rum med en scen som är för liten för många föreställningar. Ljud från bredvidliggande gymnastikhall kan gå igenom och störa. Bokas via kontakt@simrishamn.se.

Hammenhög

Garageprojektet Hammenhög:
Garaget har liten scen för små uppträdanden av typen caféscen. För de uppträdande finns inga loger förutom i bostadshuset. Sittplatserna är anpassande för rockkonserter. Webbplats: http://garageprojektet.org/

Kivik

Kiviks bio:
Här finns en liten scen. Se webbplats: https://www.kiviksbio.se/

Kiviks kapell:
Kapellet är svårt att mörklägga och har ett platt golv som gör att publik längre bak inte ser så bra. Ingen teknik eller hängningsmöjlighet för teknik. Loge finns i andra ändan av rummet. Ljusa väggar. Webbplats: https://www.svenskakyrkan.se/kivik/kiviks-kapell

Sankt Olof

Sankt Olofs medborgarhus:
Det finns en scen som är för liten för många föreställningar. Rummet är stort med högt i tak och kan fungera för enklare föreställningar med lite teknik och liten publik. Lokalen har vita väggar, ingen total mörkläggning, loge finns i källaren, det finns inga publikplatser och gästande föreställningar måste alltid ta bort en massa stolar och bord. Ingen teknikupphängningsmöjlighet. Enbart vanliga vägguttag. Bokas via kontakt@simrishamn.se.

Skillinge

Skillinge teater:
Stora scenen: Bra scen, men något svårhängd teknik på grund av hög takhöjd. Lokalen är oisolerad – det vill säga att den fungerar bara sommartid. Små loger.
Fryshuset: Hyfsad scen men liten foajé, en liten loge och ibland för lågt i tak för teknik och annat.
Caféscenen: Fungerar som en caféscen och inte en regelrätt teaterscen. Webbplats: https://www.skillingeteater.se/

Östra Hoby

Folkhemmet:
Det finns en liten scen för mindre uppträdanden, men ingen loge och inte heller direktentré till den lilla scenen. Lokalen är avlång med platt golv, vilket gör att publiken längst bak inte ser så bra. Fungerar mer som en caféscen. Lokalen är ganska smal, vilket gör att utrymmet i mitten inte blir så stort. Svårt med upphängning för teknik. Webbplats: https://www.ostrahoby.com/

Östra Tommarp

Östra Tommarps bygdegård:
Stort rum med högt i tak som kan fungerar för enklare föreställningar med lite teknik. Vita väggar. Webbplats: https://tommarpsbygdegard.wordpress.com/

Olika gymnastiksalar

Kan fungera för föreställningar med krav på större yta, men det innebär mycket jobb med mörkläggning, att avboka alla grupper som brukar vara där, mycket extra jobb med att få bort ljud från ventilation, rörelsekänsliga ljusdetektor och hela gymnastiksalskänslan. Artister/skådespelare som bokar gymnastiksalar måste nästan ha med sig ett gradängsystem. Bokas via kontakt@simrishamn.se.