Kulturpris, idrottspris och föreningsledarstipendium

Simrishamns kommun delar årligen ut ett kulturpris, ett idrottspris och ett föreningsledarstipendium. Samtliga priser är på 10 000 kronor vardera.

Vi har nu stängt nomineringarna till 2021 – men vill du nominera pristagare till 2022?

Då är sista dag för nominering måndag 7 mars 2022.
Skicka din nominering med motivering och kontaktuppgifter till: kontakt@simrishamn.se

2020 års pristagare

2020 års kulturpristagare i Simrishamns kommun: Göran Söllscher
Världsgitarristen Göran Söllscher tilldelas Simrishamns kommuns kulturpris 2020 för att han i över fyrtio år har hänfört publik världen över med sitt storslagna gitarrspel och sin breda repertoar som sträcker sig från renässansmusik till nutida musik. Som en av Sveriges absolut mest framstående internationella solister har ingen betytt lika mycket för den professionella klassiska gitarrmusiken i Sverige. Göran Söllscher är tillika professor vid Musikhögskolan i Malmö, ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och mottagare av den kungliga medaljen Litteris et Artibus.

2020 års idrottspristagare i Simrishamns kommun: Simrishamns karateklubb
Simrishamns karateklubb tilldelas Simrishamns kommuns idrottspris 2020 för föreningens över trettio år långa och målmedvetna arbete med att utveckla dojon till en jämlik mötesplats där alla är välkomna att mötas i respekt och ödmjukhet och där en unik sak är att familjemedlemmar i olika åldrar samtidigt kan träna, utvecklas och lära av varandra.

2020 års föreningsledarstipendiater i Simrishamns kommun: Tove och Carl-Johan Wåhlin
Tove och Carl-Johan Wåhlin tilldelas Simrishamns kommuns föreningsledarstipendium 2020 för att de som konstnärliga ledare för Scen Österlen lägger ner mycket tid och stort engagemang i att skapa fantastiska musikalföreställningar med barn och unga och ger många av dessa unga artister somrar att längta efter, en känsla av gemenskap och tillhörighet, självförtroende och ovärderliga erfarenheter att ta med sig vidare i livet.

Simrishamns kommun gratulerar alla pristagare!
Priserna kommer att delas ut vid en tidpunkt som kultur- och fritidsnämnden finner lämplig framöver. Vanligtvis delas priserna ut i samband med nationaldagsfirandet i Simrishamn 6 juni, men p g a pågående coronapandemi är 2020 års nationaldagsfirande i Simrishamn dessvärre inställt.