Kulturpris, idrottspris och föreningsledarstipendium

Simrishamns kommun delar årligen ut ett kulturpris, ett idrottspris och ett föreningsledarstipendium. Samtliga priser är på 15 000 kronor vardera.

2022 års pristagare

2022 års kulturpristagare i Simrishamns kommun: Anna Kesar
Anna Kesar tilldelas Simrishamns kommuns kulturpris 2022 för att hon är en sann förebild och inspirationskälla för många barn och unga. Musikalartisten och läraren i Performing Arts på Nova Gymnasium är sedan många år ständigt engagerad i flera teater- och musikaluppsättningar, bland annat som uppskattad konstnärlig ledare för Scen Österlen, där hon inspirerar, uppmuntrar och ingjuter mod i unga scenartister.

2022 års idrottspristagare i Simrishamns kommun (delat pris): Peder Fredricson
Peder Fredricson tilldelas Simrishamns kommuns idrottspris 2022 för att han under 2021 fortsatte skörda ytterligare stora internationella framgångar som hoppryttare och bland annat vann OS-guld, OS-silver och EM-brons och dessutom sedan 2021 rankas som världsetta i banhoppning av det internationella ridsportförbundet FEI. På hästen H&M All in har Peder nu tagit tre OS-medaljer.

2022 års idrottspristagare i Simrishamns kommun (delat pris): Thea Brünjes
Thea Brünjes, Kiviks Simklubb, tilldelas Simrishamns kommuns idrottspris 2022 för sina tävlingsframgångar i simning under 2021 och speciellt för sin insats vid sim-SM i långbana i Halmstad 2021 då hon blev svensk mästarinna på 200 meter fjärilsim och tog guld i både junior- och seniorklassen och samtidigt slog personligt rekord med hela tre sekunder.

2022 års föreningsledarstipendiat i Simrishamns kommun: Christian Nilsson, Simrishamns AIF
Christian Nilsson, Simrishamns AIF, tilldelas Simrishamns föreningsledarstipendium 2022 för sina insatser som ledare för gruppen barn och ungdomar från 10 år och uppåt. Christian är ett föredöme som idrottsledare med sin positiva inställning, sitt engagemang och sin stora kunskap och utan honom hade det troligen inte funnits någon möjlighet att träna, tävla och utvecklas inom friidrotten i Simrishamn. Att han arbetar som sjukgymnast gör dessutom att han vet hur kroppen fungerar. En eldsjäl som Christian är väl värd att lyfta fram och prisa.

Simrishamns kommun gratulerar alla pristagare!
Priserna kommer att delas ut i samband med nationaldagsfirandet 6 juni kl. 11-12 på Brunnsparkens scen i Brunnsparken i Simrishamn.

Vill du nominera pristagare till 2023?

Då är sista dag för nominering 8 mars 2023.
Skicka din nominering med motivering och kontaktuppgifter till: kontakt@simrishamn.se