Säkrare liv på äldre dar – kom och prata patientsäkerhet!

Fredagen den 15 september uppmärksammar Simrishamns kommun och Capio närsjukhus nationella Patientsäkerhetsdagen med en medborgaraktivitet på grönytan i hörnet av Stortorget, Simrishamn. 

Patientsäkerhet börjar med att förebygga ohälsa, en del säger att det börjar redan hemma i ditt kylskåp! Kom så berättar vi mer.
Simrishamns kommun och Capio Närsjukhus Simrishamn berättar bland annat om hur vi arbetar med patientsäkerhet och under dagen kan du få tips om fallförebyggande insatser du kan göra hemma, tips på bra mat och måltider, tips om fysisk aktivitet med mera. Du kan även få information om vad som är viktigt att tänka på om du är äldre och använder läkemedel. Vi vill gärna att du kommer med tips till oss om hur vi kan bli bättre och ge er medborgare ännu bättre stöd och hjälp framöver.

Arrangörer

Arrangörer för dagen är Simrishamns kommun och Capio närsjukhus Simrishamn. På plats möter du även någon av våra lokala näringsidkare såsom Hälsokraft och Apoteket Hjärtat som visar och tipsar om produkter för en säkrare och enklare vardag.

Praktisk information

  • När: Fredagen den 15 September 2023, mellan kl.10-16
  • Var: Grönytan i hörnet av Stortorget, Simrishamn Visa på karta 
  • Vem: För alla medborgare

/Vi bjuder på kaffe så långt det räcker, Välkomna!

Här kan du läsa den Nationella handlingsplanen för ökad patientsäkerhet

Senior på Österlen  Under denna rubrik har vi på kommunens hemsida samlat en massa bra tips och knep om hur du kan förebygga ohälsa och annat som bidra till ett gott liv som senior på Österlen.