Aktuellt om näringsliv i Simrishamns kommun

Årets företagare

Johnny Blank har med sitt företag Skillinge Svets och Mekaniska utsetts till Årets företagare 2020 i Simrishamns kommun.

Juryns motivering lyder ”Med en ständig utveckling av det egna företaget, och med ett brett kunnande och service, är Skillinge Svets och Mekaniska en viktig kugge för andra företag och näringslivet på Österlen.”

Årets unga företagare

Utmärkelsen Årets unga företagare går i år till Christoffer Barrborn som har företaget Barrborns Bygg AB.

Motivering ”Ur två tomma händer, men med massor av drivkraft och beslutsamhet, har detta företag vuxit till ett att räkna med.”

Årets företagare och Årets unga företagare går nu vidare till Företagarnas regionfinal i Malmö och förhoppningsvis därifrån vidare till riksfinalen i Stockholm.

Årets näringslivsambassadör

Denna utmärkelse som ges till ett företag eller en organisation, förening eller privatperson som gör betydande insatser för näringslivet i vår kommun.

Årets näringslivsambassadör är Österlens Golfklubb.

Motiveringen till ambassadörskapet lyder: ”Österlens Golfklubb är en mötesplats för näringslivet och under hela året en levande attraktion för både företagare och besökare.”

Alla tidigare års pristagare kan du läsa om här.

Enkät till företagare inom kulturella och kreativa näringar (KKN)

Kultur- och fritidsförvaltningen vill få en aktuell bild av vår kommuns KKN-företagares eventuella behov av stöd och utveckling. Enkäten är kort, tar endast ett par minuter att svara på och är anonym.
Du hittar enkäten här >>
Du kan svara på enkäten till och med den 15 november.

Simrishamn stiger i näringslivsranking

Simrishamns kommun stiger ytterligare 47 placeringar i Svenskt näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Simrishamn är bland de kommuner i Skåne som stiger allra mest. På två år har Simrishamn stigit 98 placeringar och är nu på plats 164 bland Sveriges 290 kommuner. Bland de enskilda faktorer som har en positiv utveckling finns företagens bedömning av kommunens service och bemötande, politikers och tjänstemäns attityder till företagande samt tillgång till mobilnät och bredband. Företagen i undersökningen ger också ett gott betyg till kommunens upphandling och sin låga konkurrens med det privata näringslivet. Årets ranking finns här >>

Har du frågor om rankingen och Simrishamns placering, kontakta Lars Persson, näringslivsutvecklare: lars.persson@simrishamn.se

Sydöstra Skåne finalister vid Framtidsgalan 2020 i kategorin ”Årets team”

Bakom nomineringen ligger satsningen på samverkan mellan kommuner och näringsliv kopplat till FN:s globala mål. Teamet som är i final består av Johan Österberg & Lotte Nilsson, Ystads kommun, Daniel Jonsgården, Tomelilla kommun, Kamilla Danielsson, Sjöbo kommun, Lars Persson, Simrishamns kommun, Jörgen Reiman Ehle, Tillväxt Syd, Per-Uno Alm, Sparbanken Syd. Den 16/11 avgörs finalen i Stockholm!

Vi har pausat våra företagsbesök

Nu har vi pausat våra företagsbesök igen och tar hänsyn till de restriktioner som finns. Vill du framöver, när det åter finns möjlighet att vi besöker ditt företag? Hör i så fall av dig till näringslivsutvecklare Lars Persson: lars.persson@simrishamn.se