11 januari 2024

Ännu bättre vård i hemmet

I januari 2023 startade Mobilt team närsjukvård Landskrona som ett pilotprojekt. Det föll väl ut. Nu har ytterligare två team startat. De nya teamen utgår från Kristianstad och Ystad och där ingår Simrishamn.

En äldre kvinna sitter på sin säng. Hon ler och håller en sköterska i händerna.

Patienten i fokus

"Mobila team närsjukvård är en sammanhållen vårdform där primärvården är navet i samverkan med övriga vårdgivare. Syftet med teamet är att utveckla en trygg, tydlig och tillgänglig vård för patienter som kan vårdas i hemmet i stället för på sjukhus. Patienter och anhöriga erbjuds en väg in och en tydlig planering".
/Region Skåne

Läs mer om mobila team närsjukvård på Regions Skånes hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mobilt team närsjukvård Ystad där Simrishamn ingår

Upptagningsområdet för teamet är Sjöbo, Ystad, Tomelilla, Simrishamn och Skurups kommun. Det finns läkartillgänglighet dygnet runt och samverkan med Lasarettet i Ystad. Teamet utgår från sjukhusområdet i Ystad och startade den 8 januari.

Primärvården är navet i samordningen runt patienten och håller ihop vården.

Kontakt
Vill du veta mer eller har frågor, välkommen att kontakta
Charlotte Carlsson, verksamhetschef, hälsa vård och omsorg (HVO), Simrishamns kommun via Kontakt Simrishamn Öppnas i nytt fönster..