17 januari 2024

Simrishamns kommun bäst i landet på sociala medier

Simrishamns kommun vinnare i Social Media Awards 2024:s kommunkategori.

Vid utdelningen av Social Media Awards Sverige 2024 idag korades Simrishamns kommun som vinnare i kommunkategorin, som den av alla landets kommuner som skapat mest engagemang via sociala medier 2023.

Det är kommunens övergripande sociala medier-konton på Facebook och Instagram som rankats av sociala mediebyrån Digitalsnack och insiktsbolaget Meltwater, vars analysverktyg mätt hur stort engagemang alla landets 290 kommuners konton skapat under förra året.

Simrishamn är rankad etta i landet såväl på Facebook som Instagram.

Simrishamns kommuns informationsansvarige, Jan-Erik Zandersson, som ansvarar för de aktuella kontona och skapar innehållet där, är glad idag:

– Vår ambition sedan vi startade våra konton har varit att ha ett relevant innehåll som skapar engagemang på riktigt och som inte tränger sig på, Det vi berättar ska vara intressant och ge kunskap, men också lust att föra det vidare, vare sig man bor, lever och verkar här eller bara är nyfiken på vår kommun på Österlen.

– De stora vinnarna idag är alla som följer oss, kommenterar och berättar för andra. Det är deras engagemang för det som händer i vår kommun som gör oss bäst i landet.

 

Simrishamn på:

 

Fakta:

Vad mäts och hur?

- Engagemangsfrekvens – ”engagemang rate” som är ett procentuellt tal av den totala summan av engagemang (gilla-markeringar, reaktioner, delningar, kommentarer, sparat med mera) delat med antalet följare.

- True reach – alla profiler och konton som mäts behöver ha en äkta räckvidd på 3 000. Profilen/kontot ska ha nått ut till 3 000 konton.

Mer information om priset och alla kategorier finns på den här sidan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.