22 januari 2024

Upptäck ditt drömhus eller utforska dina egna ritningar med hjälp av vårt nya ritningsarkiv

Är du nyfiken på hur ett specifikt hus ser ut, eller vill du få tag på ritningar och handlingar till din egen fastighet? Nu kommer du enkelt kunna göra det med vårt nya digitala ritningsarkiv!

Ihoprullade ritningar ligger på en laptop. På datorns skärm finns en husritning.

Vad finns i arkivet idag?

Vi lägger nu in alla nya ritningar och handlingar som kommer till oss. Ärenden från 2018 och framåt lägger vi till successivt. Totalt räknar vi med att arbetet med att skapa ett komplett och uppdaterat ritningsarkiv kommer att ta några år, eftersom vi har cirka 32 000 handlingar i vårt fysiska ritningsarkiv.

Vad kan du göra med det digitala ritningsarkivet?

Alla, med tillgång till en dator eller smartphone och internet, kan använda detta arkiv utan inloggning. Här hittar du ritningar från beviljade lov eller anmälningsärenden för både din egen fastighet och andras.

Var hittar du arkivet?

Besök sidan "Bygglov" eller klicka här för att komma direkt till ritningsarkivet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ingen fastighetsbeteckning?

Om du inte har fastighetsbeteckningen kan du enkelt hitta den här på vår kommunkarta under "Planer och fastigheter" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller via Lantmäteriets karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Hittar du fortfarande inte vad du söker? Kontakta oss på Kontakt Simrishamn för hjälp!

Saknar du ritningar? Vi är här för att hjälpa!

Vi lägger ständigt upp nya ritningar i arkivet, men processen tar tid. Om du inte hittar vad du söker eller om det är en äldre fastighet, kontakta oss på Kontakt Simrishamn via e-post (kontakt@simrishamn.se) eller telefon (0414-81 90 00). Vi skickar ut ritningarna direkt till dig!