Potthål på vägen

Vi förstår att det finns frågor och funderingar kring hål i vägbanan och de lagningar som utförs. Här är några svar på vanliga frågor:

Hål i asfalten på vägen.


  1. När kommer kommunen att laga hålen?

Potthålen åtgärdas så snart de upptäcks. Det kan ibland ta tid för oss att upptäcka hålen om ingen rapporterar dem, men vi försöker alltid åtgärda dem innan invånarna hinner påpeka det.

  1. Varför håller inte lagningarna som kommunen gör?

De låga temperaturerna och den fuktiga vägen gör att klistret fäster sämre än normalt. På grund av säsongen använder vi kallasfalt istället för varm asfalt, vilken har sämre hållbarhet. Även om detta är den bästa metoden för platsen, årstiden och väglaget, är det en tillfällig lösning. Trots det håller de flesta lagningar i månader om de får torka och härda ordentligt. När stora mängder snö och regn kommer in, skapas större slitage och skador på vägbanan med lagningar.

  1. Varför åtgärdas inte de kommunala vägarna ordentligt? När ska det göras?

Fabriksgatan i Simrishamn är planerad för omläggning med ny asfalt i oktober 2024 och Peder Mörcks väg kommer att få ny beläggning i maj 2024. Bristande budget varit en orsak till att vägarna inte åtgärdats tidigare.

  1. Någon uppmaning till bilisterna?

Tjälskador och tjällossning är vanliga problem efter vintern. Vi gör vårt bästa för att åtgärda skadorna. Om du upptäcker ett hål är vi tacksamma om du rapporter skadan här via vår felanmälningstjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., kontaktar oss via mail (kontakt@simrishamn.se) eller telefon (0414-81 90 00) så att vi kan åtgärda det.

Tack för er förståelse och samarbete!