30 januari 2024

Gärsnäs skolas kök invigt efter renovering

Köket i Gärsnäs skola, som länge varit i behov av renovering, har under 2023 genomgått en omfattande förnyelse. Med ny ventilation, belysning, omklädningsrum och moderna ytskikt, firades idag den efterlängtade invigningen.

I Gärsnäs skolas nyrenoverade kök står visas från vänster: Annica Knutsson (biträdande kostchef), Jonas Eriksson (kost- och städchef), Annika Lindborg (förstekock) med en bukett blommor i famnen), Gunilla Nilsson (rektor Gärsnäs skola) och Ann Johansson (kock).

En festlig invigning

Matsalen var fylld till bredden med elever och personal när invigningen tog sin början. Bland gästerna fanns Carl-Göran Svensson, ordförande för samhällsbyggnadsnämnden, samhällsbyggnadschef Åsa Simonsson, kost- och städchef Jonas Eriksson, biträdande kostchef Annica Knutsson, tillförordnad fastighetschef Patricia Åberg, samt representanter från Ystad Allehanda och Österlenmagasinet.

Elevernas perspektiv

Colin från årskurs 6 uttryckte sin glädje över renoveringen: "Det känns jätteskönt att köket är klart så vi kan ha tillbaka våra vanliga platser i matsalen. Då behöver vi inte gå så långt." Han tillade även att "Den här skolan är nice", en kommentar som speglade stämningen bland eleverna i salen.

Linn och Agnes i årskurs 1 delade med sig av sin förväntan inför att sjunga i skolkören som skulle uppträda under evenemanget.

Firandet

Efter tal och bandklippning bjöds det på en festlig meny bestående av bubbel, salta pinnar och pizza – ett önskemål från eleverna. Till efterrätt serverades en lyxig marängbakelse till alla på skolan. Skolkören, med sina 22 elever, framförde sångerna ”Give me food” och ”Jag vill ha pizza”, till publikens jubel.

Kökspersonalens uppskattning

Ann Johansson, kock på Gärsnäs skola, delade med sig av sin upplevelse av den nya arbetsmiljön: "Det känns riktigt bra för vår del som jobbar i köket. Arbetsmiljön är helt annorlunda, ljuden i köket har blivit mindre och vi har fått en bra ventilation". Annika Lindborg, förstekock, instämde: "Det är fantastiskt! Ombyggnationen har flutit på bra, men det är skönt att vi äntligen är på plats”.

Tack från rektorn

Rektorn Gunilla Nilsson avslutade med ett tacktal till eleverna och all inblandad personal för deras goda samarbete och tålamod under renoveringsperioden.