5 februari 2024

Är du rädd för den du är tillsammans med?

Mår du dåligt på grund av hur den du är ihop med behandlar dig? Träffar du någon som går över dina gränser och utnyttjar dig eller utsätter dig för våld? Är din partner svartsjuk på ett sätt som går ut över dig?

Illustration. Ett rött hjärta som genomborras av en dolk. Det droppar blod från hjärtat.

Det är aldrig okej att någon utsätter dig för våld eller gör något som får dig att må dåligt, oavsett vem personen är och vad ni har för relation till varandra. Det är aldrig ditt fel och du har alltid rätt att få stöd och hjälp.

Det finns flera ställen dit du kan vända dig om du behöver råd, stöd och hjälp. På svartsjukaarinteromantiskt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns ett urval. Det gäller även dig som utsätter någon för våld. Du kan få hjälp att sluta.

Du kan också ringa till Kontakt Simrishamn Öppnas i nytt fönster. på 0414-81 90 00 så ser de till att du får prata med någon som kan hjälpa dig.

Om "Svartsjuka är inte romantiskt"
Kampanjen "Svartsjuka är inte romantiskt" och dess webbplats är ett samarbete mellan Jämställdhetsmyndigheten, Polismyndigheten, länsstyrelserna och ungarelationer.se

#Svartsjukaärinteromantiskt