12 februari 2024

Viktiga steg närmare bassängbad i Simrishamn

Vi gläds åt att kunna meddela att renoveringsarbetena av våra två älskade badanläggningar, utomhusbadet Tobisviksbadet och Korsavads simhall, går framåt. Idag har Peab tilldelats den omfattande entreprenaden för renoveringen av Korsavads simhall, vilket markerar en viktig milstolpe i projektet.

En simmerska i blå badmössa simmar i bassäng mot åskådaren.

Förnyelse på gång för Korsavads simhall

Renoveringen av Korsavads simhall har växt i omfattning efter att rötskador upptäckts i byggnadens bärande strukturer, tillsammans med andra nödvändiga åtgärder som kommit fram under projektets gång. Det vinnande anbudet från Peab innefattar en totalrenovering, av simhall med omklädningsrum, bowlinghall och skyttebana, tekniska system, dränering, entré, fasader och utemiljö. Peab har en gedigen erfarenhet av badanläggningsprojekt, där det senaste är Kristianstads badrike. Uppdatering av Korsavads simhall säkerställer att allt från fasader till inomhusmiljöer blir som nytt.

Tobisviksbadet välkomnar sommarens badgäster

I väntan på Korsavads simhalls återkomst kan badsugna Simrishamnsbor och besökare se fram emot ett uppfräschat och förbättrat bad i Tobisvik. Anläggningen bjuder in till en förbättrad badupplevelse med:

Förbättrad vattenkvalitet: Vi har bytt till sötvatten för att erbjuda er en renare och hälsosammare badmiljö, som säkerhetsställer ett badvatten av högsta kvalitet.

Nya och renoverade bassänger: Våra bassänger, inklusive 50m-bassängen och plaskbassängen, har uppdaterats och med nya funktioner som exempelvis lekfulla vattenorglar i plaskbassängen, vilket gör dem inbjudande för simning och lek.

Ökad tillgänglighet och komfort: Med nya RWC inklusive skötrum, fler utomhusduschar samt nya sittbänkar och fikabord, har vi sett till att vår anläggning är mer tillgänglig och bekväm att vistas på.

Säkerhet och tillgänglighet: Förbättrad säkerhet med separata förvaringsutrymmen för kemikalier och uppkopplade larmsystem, samt förbättringar för att göra anläggningen mer tillgänglig för alla.

Tobisviksbadet beräknas stå redo att välkomna er till en säker, ren och rolig badsäsong!

Budget för baden

Samhällsplaneringsnämnden behöver ett extra anslag på 156,2 miljoner kronor (116,6 miljoner kronor för Korsavadshallen samt 39,6 miljoner kronor för Tobisviksbadet), ett ärende som snart kommer att behandlas politiskt (i kommunstyrelsen den 14 februari och därefter i kommunfullmäktige).

Enligt planerad tidsplan ska Korsavads simhall öppna igen vid årsskiftet 2025/2026 och Tobisviksbadet sommaren 2024.