29 februari 2024

Dags att nominera till kultur- och idrottspriser

Fram till och med 8 mars har du möjlighet att nominera årets kandidater till Simrishamns kommuns kultur- och idrottspriser, och även föreningsledarstipendium.

Kvinna sitter i sin rullstol i ett fält av blommor. Hon sträcker upp händerna mot luften.

Vi delar årligen ut priser och stipendium inom kultur, idrott och föreningsledarskap. Prissumman, som delas ut på nationaldagen, är på 15 000 kronor. Tanken är att uppmuntra, stödja och visa uppskattning för det värdefulla arbete som utförs i vår kommun.

Kulturpris

Priset är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom områden som litteratur, musik, bildande konst, teater, koreografi, film, fotokonst, konsthantverk, hembygdsvård eller annat kulturellt område. För stadgar och tidigare pristagare, se vår sida om kulturpriset.

Idrottspris

Idrottspriset delas ut till en person som kan anses ha gjort en värdefull och uppskattad insats inom idrottens område. Priset kan också delas mellan flera enskilda eller lag. För stadgar och tidigare pristagare, se vår sida om idrottspriset.

Föreningsledarstipendium

Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfullt föreningsarbete, företrädesvis ungdomsarbete. Priset kan delas mellan flera personer. För stadgar och tidigare stipendiater, se vår sida om föreningsledarstipendium.

Vem kan du nominera?

Priset delas ut till personer som är bosatta inom kommunen eller på annat sätt har anknytning hit och som gjort en värdefull insats inom sitt område.

Så nominerar du

Vill du nominera pristagare till 2024 så är sista dag för nominering 8 mars 2024. Skicka din nominering med motivering och kontaktuppgifter till: kontakt@simrishamn.se

När är det prisutdelning?

Priset delas ut i samband med nationaldagsfirandet 6 juni på Brunnsparkens scen i Brunnsparken i Simrishamn.