19 mars 2024

Ny näringslivsutvecklare på gång

Cecilia Wennersten är ny näringslivsutvecklare i Simrishamns kommun från den 25 mars. Hon efterträder Lars Persson som efter två decennier i kommunen nu går i pension.

Hus i 60-talsstil med marina inslag.

Cecilia kommer närmast från jobb som näringslivsstrateg i Eslövs kommun, före det jobbade hon i Trelleborgs kommun som samordnare/strateg för utveckling och samverkan mellan utbildning och näringsliv och innan dess var hon näringslivsstrateg i Vellinge kommun.

Kommunens tillväxtchef Sofie Bredahl ser en trotjänare lämna:

- När Lars går i pension efter många års tjänst som näringslivsutvecklare i vår kommun, innebär det att mycket erfarenhet och kunskap förvinner. Lars har genom sitt fina arbete skapat förtroendeingivande relationer, fått etableringar till kommunen och hjälpt många företag vidare i sin resa, oavsett om de varit i uppstartstankar eller funnits etablerade länge.

Men Sofie är nöjd med en bra rekrytering:

- Det känns därför väldigt bra att vi får en erfaren och kompetent person med öga för arbetet och som dessutom har många års erfarenhet. Dessutom ser jag att Cecilia, med sitt engagemang och framåtdriv, kommer att bli en positiv kraft i att fortsatt utveckla näringslivsarbetet i vår kommun på Österlen.

Cecilia Wennersten själv säger:

- Jag är så glad och stolt att få möjlighet att arbeta i en av Sveriges finaste kommuner! Jag ser verkligen fram emot att bygga vidare på och utveckla det arbete som redan görs idag för att skapa de bästa förutsättningarna för befintliga och nya företag. Med mina erfarenheter i bagaget ser jag fram emot en ny och spännande resa tillsammans med kollegor och företag.

Cecilia är född 1968, bor i Trelleborg och har haft olika strängar på sin lyra under åren, bland annat som marknadsansvarig på ett startup-bolag i Indien för att på plats etablera

kontakt med nya affärspartners, men också ett förflutet som reseledare i Frankrike.

- Privat älskar jag att få umgås med vänner och familj, gott vin, långa hundpromenader och härligt trädgårdsarbete, avslutar Cecilia.