15 maj 2024 kl. 11:51

Upptäck Simrishamns historia med en ny digital stadsvandring

Nu finns det en ny möjlighet för alla som är intresserade av att utforska Simrishamns fascinerande historia och sevärdheter. Stadsvandringen ger såväl invånare som besökare chansen att upptäcka stadens historia på egen hand. Simrishamn, med sin långa historia och koppling till havet och fisket, bjuder in till upptäcktsfärd.

Stadsvandring i Simrishamn

Stadsvandringen ger en bra inblick i Simrishamns rika arv. Från berättelser om den legendariske Store Bengt till platser som "schalettastan" och de unika kännetecknen hos en äkta Simrishamnsdörr, denna vandring tar dig med på en resa genom tid och rum.

Att ta del av stadsvandringen är inte bara ett sätt att lära sig mer om Simrishamns historia, det är också ett utmärkt sätt att turista på hemmaplan. Det blir enkelt för alla att utforska och njuta av allt som Simrishamn har att erbjuda, när som helst och på ett spännande sätt. Finns även på engelska och tyska.
Så ge dig ut och upptäck Simrishamns fascinerande historia redan idag!

Du hittar vandringen på länken här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du gå med en stadsvandring "live" så har Österlens Museum olika guidningar under året. Där kan man också boka en egen stadsvandring om man vill.