De vinnande sillrecepten
1:a pris
Rökt, inlagd sill
Anita Palmgren, Simrishamn
rökt skinnfri sillfilé
äppelcidervinäger
matolja
vatten
socker
citronpeppar
chiliflakes
chilisås
gräslök
Blanda äppelcidervinäger, matolja, vatten, socker, citronpeppar, chiliflakes, chilisås till en lag med mängd efter känsla. Varva därefter rökt skinnfri sillfilé med gräslök i lagen. Låt stå ett par dagar innan avnjutning.
2:a pris
Päppelsill
Gunnel Nilsson, Kivik
400 g sillfilé
50 g röd tångkaviar
1/2 rött äpple (till exempel Alice)
1,5 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
1/2 liten rödlök
pepparrot
rörhinna från Kivik
svartpeppar
eventuellt salt
Blanda en lag av crème fraiche, majonnäs, äpple, rödlök, tångkaviar och pepparrot. Lägg i sill. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt. Avsluta med rörhinna.
3:e pris
Sillceviche
Richard Leufstedt, Malmö
Sillfilé
1 röd chili
1 kruka koriander
½ bit ingefära
1 rödlök
3 lime
2 citroner
1 mango
Lägg in sillfilén i 1-2-3-lag. Hacka chili och koriander. Riv ingefära och pressa citrusfrukterna. Skiva rödlöken och tärna mangon. Blanda ihop alla ingredienser, lägg därefter i sillfilé. Låt stå ett dygn innan servering.