Appar och tillägg

Tillägg och inställningar i Chrome

För att skapa bästa förutsättningar för lärande har vi valt ut ett gemensamt utbud av appar och tillägg som våra elever med chromebooks får installera. Idag är det ca 70 stycken.

Du kan även hitta dem i vår lokala Chrome Web Store för elever.

Saknar du ett tillägg? Eller har du förslag på någon/något som bör bytas ut? Hör av dig IKT-ansvarig på skolan som kontaktar BUF.

Personal har möjlighet att installera vilka tillägg de vill.

Tillgänglighet i Chromebook

Användare kan göra flera inställningar i sin egen chromebook för bättre tillgänglighet, utan att hämta tillägg. T ex anpassa muspekarens storlek, förstora skärmen och högkontrastläge. Läs mer här.

Appar i Google Play

Vi har ett mindre utbud av appar i Google Play. Apparna kräver en del plats på hårddisken och därför föredrar vi att arbeta med tillägg när sådana finns. Saknar du en app? Hör av dig IKT-ansvarig på skolan som kontaktar BUF.

iPad-appar

Barn- och utbildningsförvaltningen och förskolans IKT-råd har tillsammans tagit fram ett gemensamt apputbud för förskolebarnens iPads. Även på fritids finns iPads som alla har ett utbud för kreativt arbete. Klicka på länklistan på denna sidan för att se vilka appar vi valt ut.