SchoolSoft

Vad är SchoolSoft?

Simrishamns kommun använder SchoolSoft som en gemensam plattform för utbildning, lärande, dokumentation, kommunikation och administration i alla sina verksamheter från förskola till komvux.

Logga in

SchoolSoft finns både som webb och app.

 • Personal använder SchoolSoft webb och loggar in med AD-inlogg, dvs samma som man använder till t ex Office365. Man kan använda två olika användarnamn när man loggar in med AD:

  Personal kan även använda BankID.

 • Elever använder webbversionen och loggar in med sitt Google-konto. Elever använder inte app.
 • Vårdnadshavare rekommenderas i första hand att använda appen och loggar in med BankID. Men för att kunna använda appen måste de enligt GDPR först gå in på SchoolSoft webb och tillåta användning av appen.Instruktion:
  a) Logga in på SchoolSoft i webbläsaren.
  b) Man får nu upp en inloggningssida. Välj Vårdnadshavare.
  c) Logga in med BankID.
  d) För åtkomst till kontot i appen SchoolSoft, måste man bocka i rutan Åtkomst från app i ”Min profil”.

OBS! Vill man ansöka om plats eller avsluta en placering gör man det i e-tjänsten.

Manualer och instruktionsfilmer

SchoolSofts hjälpfunktion

Ibland behöver man ta hjälp när man kör fast i ett system. I SchoolSoft finns en hjälpfunktion längst ner till höger i form av ett blått frågetecken. Använd denna i första hand! Du kan även ta del av textmanualer och instruktionsfilmer, men ha i åtanke att vissa av textmanualerna har några år på nacken. I vissa fall har vi i Simrishamn även gjort egna inställningar och döpt om funktioner.

Vill du ta del av instruktionsfilmer finns det för förskola (7 st), grundskola (7 st) och gymnasiet (9 st). Man behöver logga in för att ta del av dem.

Instruktionsfilmer: https://film.schoolsoft.se
Användarnamn: simrishamn
Lösenord: abc123abc

Gemensamma riktlinjer

Vi har formulerat gemensamma riktlinjer för att säkerställa att vårdnadshavare, pedagoger, rektorer och huvudman har tillgång till relevant, korrekt och värdefull information i våra digitala tjänster.

Riktlinjer för förskolan

Riktlinjer för grundskolor och gymnasieskolor

Frågor trots allt?

Vi samlar alla frågor och svar som dyker upp i en FAQ. Har du frågor som inte du lyckats få svar på genom hjälpfunktionen i SchoolSoft eller via manualer och instruktionsfilmer? Kontakta nyckelperson eller skoladministratör på din förskola eller skola. Kan hen inte svara, skickar hen frågan vidare till BUF och övriga nyckelpersoner. När du har fått svar publiceras frågan och svaret i FAQ:n.