Skolon

Skolon

Skolon samlar alla dina digitala verktyg och tjänster på ett ställe, i Min samling, och gör det mycket enklare att logga in i de flesta verktygen och tjänsterna. En annan fördel med Skolon är att vi sparar väldigt mycket tid genom att slippa hantera användaruppgifter manuellt, både i klassrummet och inom administrationen.

Hur loggar jag in i Skolon?

För att logga in i Skolon använder man samma användarnamn och lösenord som till SchoolSoft. Elever använder Google-kontot (@edu.simrishamn.se). Personal använder AD-kontot (@simrishamn.se).

Vad behöver vi göra för att komma igång med Skolon?

För att det ska bli rätt första gången som elever loggar in i Skolon på en chromebook behöver de radera webbinnehåll. De gör det enklast genom att gå till Chrome > Ctrl+H > Radera webbinnehåll > Rensa data. Se gärna på en instruktionsfilm (5 min).

Efter detta går eleverna till Min samling.

Personal behöver bara gå till Min samling.

Var hittar man “Min samling”?

Det finns flera olika sätt att nå Min samling

  • Bäst är att klicka på startsidan i Chrome (ikonen med huset). 
  • Man kan även nå Skolon via ”hyllan” längst ner på en chromebook.
  • Skolon finns även som tillägg, både i Chrome och i SchoolSoft.
  • Använder man iPad finns Skolon som app.

Vilka digitala läromedel och tjänster hittar jag i Skolon?

Se alla digitala läromedel, tjänster och verktyg här.

Man klickar på verktygsikonen i Min samling, men loggas inte in. Varför?

Vissa av verktygen och tjänsterna kräver inloggning via Google. Om man klickar på Google-ikonen när man hamnar på en inloggningssida så kommer man vidare.

Något verkar vara fel eller saknas. Vem ska jag kontakta?

På varje skola finns Skolon-administratörer, prata i första hand med dem. Kontakta även Skolon-administratören om du vill lägga till någon tjänst eller webbplats i “Min samling” för dig själv eller dina elever. Exempel: Arbetar ni med ett tema/område under en längre period där 3-4 webbplatser används ofta kan er Skolon-administratör lägga upp länkarna till dessa i Min samling.