Skolon

Skolon

Skolon samlar alla dina digitala verktyg och tjänster på ett ställe, i Min samling, och gör det mycket enklare att logga in i de flesta verktygen och tjänsterna. En annan fördel med Skolon är att vi sparar väldigt mycket tid genom att slippa hantera användaruppgifter manuellt, både i klassrummet och inom administrationen.

Hur loggar jag in i Skolon?

För att logga in i Skolon använder man samma användarnamn och lösenord som till SchoolSoft. Elever använder Google-kontot (@edu.simrishamn.se). Personal använder AD-kontot (@simrishamn.se).

Vad behöver vi göra för att komma igång med Skolon?

För att det ska bli rätt första gången som elever loggar in i Skolon på en chromebook behöver de radera webbinnehåll. De gör det enklast genom att gå till Chrome > Ctrl+H > Radera webbinnehåll > Rensa data.

Efter detta går eleverna till Min samling.

Personal behöver bara gå till Min samling.

Var hittar man “Min samling”?

Det finns flera olika sätt att nå Min samling

  • Bäst är att klicka på startsidan i Chrome (ikonen med huset). 
  • Man kan även nå Skolon via ”hyllan” längst ner på en chromebook.
  • Skolon finns även som tillägg, både i Chrome och i SchoolSoft.
  • Använder man iPad finns Skolon som app.

Vilka digitala läromedel och tjänster hittar jag i Skolon?

Se alla digitala läromedel, tjänster och verktyg här.

Man klickar på verktygsikonen i Min samling, men loggas inte in. Varför?

Vissa av verktygen och tjänsterna kräver inloggning via Google. Om man klickar på Google-ikonen när man hamnar på en inloggningssida så kommer man vidare.

Något verkar vara fel eller saknas. Vem ska jag kontakta?

På varje skola finns Skolon-administratörer, prata i första hand med dem. Kontakta även Skolon-administratören om du vill lägga till någon tjänst eller webbplats i “Min samling” för dig själv eller dina elever. Exempel: Arbetar ni med ett tema/område under en längre period där 3-4 webbplatser används ofta kan er Skolon-administratör lägga upp länkarna till dessa i Min samling.