Dagverksamhet och träffpunkt

Dagverksamhet eller Träffpunkt är en verksamhet för alla som vill ha sysselsättning, göra aktiviteter, träna eller bibehålla din funktionsförmåga eller vill ingå i en social gemenskap. I kommunen finns flera träffpunkter för dig som vill göra aktiviteter tillsammans med andra.

Här hittar du alla aktiviteter på våra träffpunkter. 

Dagverksamheten är öppen för alla om man ej har diagnostiserad kognitiv svikt. Det går bra att delta i aktiviteterna eller bara komma in och ta en kopp kaffe eller äta lunch. Har man kognitiv svikt behövs en beviljad insats för stöd kring det för att kunna delta.

Förutom Svalan och Lergöken finns dagverksamheterna Bokebacken i Sankt Olof och Omtanken i Simrishamn som vänder sig till dig som har kognitiv svikt.

Svalan, Gärsnäs

Svalan har öppet alla vardagar mellan klockan 09.30-15.30 och ligger på Rosenborg, Stibyborgsgatan 10 i Gärsnäs.
Telefon: 0414-48 75 25

Lergöken, Simrishamn

Lergöken har öppet tisdag, torsdag och fredag mellan klockan 10.00-15.30 och ligger på Skönadal, Lundegatan 1 i Simrishamn. Se information nedan om ”lunch för pensionärer”.
Telefon: 0414-81 94 44

Lunch för pensionärer

Vi erbjuder lunch på tre platser för dig som är pensionär (oavsett om du har exempelvis hemtjänst eller inte). Tulpanen i Hammenhög, Skönadal i Simrishamn och Äppelgården i Kivik. Du kan beställa och äta lunch på Skönadal även de dagarna dagverksamheten håller stängt. Mat i stöd och omsorg – för våra äldre | Simrishamns kommun.

Du kan betala kontant eller Swish alternativt köpa ett häfte med lunchkuponger som innehåller 10 kuponger.